BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.437,02
HABER /  DÜNYA

Almanya'da yine cami kundaklandı

Almanya'nın Delmenhorst kentinde bulunan Mevlana Camisi üç yerinden kundaklandı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi faciayı önledi.

Abone ol

Almanya'nın Delmenhorst kentinde faaliyet gösteren Mevlana Camisi Cumartesi akşamı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Cami binasını üç yerinden ateşe veren saldırganlar daha sonra kaçtı.

Delmenhorst polisi ve görgü tanıklarının ifadelerine göre olay Cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Saldırganlar caminin tahta çitleri ile kadınlar girişinin kapısını ateşe verdi. Cami çitlerinin yandığını gören komşular ve bazı gençler hemen poliseve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangını büyümeden söndürdü. Polis ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Camiye yapılan saldırı cemaati ve Türkleri tedirgin ettti. Görgü tanıkları olaydan sonra 35 yaşlarında, bisikletli ve şapkalı birini gördüklerini ifade ettiler.

Cami üyelerinden Mehmet Tütüncü hala olayın şokunda olduklarını, saldırgan veya saldırganların biran önce bulunması nı beklediklerini söyledi. Mevlana Camisisnin Düsternorst Semtinde ve Delmenhorst kentinde herkes tarafından bilinen ve sevilen bir yer olduğunu, Alman ve Türk toplumunun kaynaşmasına büyük katkı sağladığını dile getiren Tütğncü, ?Bu olay bizi çok üzdü. Bu camiye ki,m ve kimler neden saldırı düzenledi, yakmak istedi bilmiyoruz. Eğer saldırı zamanında fark edilmeseydi cami tamamen kül olabilirdi. Camimize ilk kez böyle bir saldırı düzenleniyor" dedi.

Olayın duyulmasından sonra Delmenhorst Yabancılar Meclisi Tamer Sert ile İslam Birliği yetkilileri saldırıyı kınadılar. Delmenhorst kentinde daha önce de DİTİB Merkez Camisine yumurtalı saldırı düzenlenmişti.