BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  DÜNYA

Almanya'da olaylı Kürt festivali

Almanya'nın Mannheim kentinde düzenlenen 20'nci Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nde ortalık karıştı.

Abone ol

Almanya'nın Mannheim kentinde düzenlenen 20'nci Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nde çıkan olaylarda 1'i ağır 80 polis ve 31 kişi yaralandı.

Alman televizyon kanalları, Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) tarafından düzenlenen etkinlikte çıkan olayları ve tahrip edilen polis araçlarını ekrana getirdi. Mannheim polisi, 80 görevlilerin çoğunun atılan taş ve şişelerden dolayı yaralandığı, 13 polis aracının zarar gördüğü, 31 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada olayın, 14 yaşındaki bir kişinin ülkede yasak olan PKK'yı simgeleyen bir bezi festival alanına sokmak istemesi sırasında çıktığı kaydedildi. Festivali düzenleyenlerin, güvenlik elemanlarının bu işinin festival alanına girmesini engellemek istediği, sonuç alamayınca takviye timlerin gönderildiği, PKK sempatizanlarının görevlilere saldırdığı belirtildi.

Çok sayıda polis aracı tahrip edilirken, Alman Polis sendikası GdP, siyasetçilerin bu tür etkinliklerin yapılmaması için çaba göstermeleri gerektiğini belirtti.