BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,66
HABER /  DÜNYA

Prensler sünnetli mi?

Avrupa son günlerde sünnetle çalkalanırken İsrail dergisi ise prenslerin sünnetli olup olmadığını sordu.

Abone ol

Avrupa’nın gündemini sünnet tartışmasının meşgul ettiği bu günlerde İsrail basını da İngiltere prensleri Harry ve William’ın sünnet olup olmadığı konusunu masaya yatırdı.

KRALİYET AİLESİ SÜNNET OLUYORDU

İsrail merkezli internet dergisi Tablet’e göre Kraliyet tarihçilerinin yakından takip ettiği konuya ilişkin birçok farklı iddia bulunuyor.
Prens Harry’nin çıplak fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından daha da büyüyen tartışmadaki bir iddia İngiltere prenslerinin sünnet edilmediği yönünde. İngiltere’de Kraliçe Victoria döneminden beri (1819-1901) kraliyet erkekleri sünnet ediliyordu. Prens Charles da Londra Yahudi cemaatinin sünnet törenlerinden sorumlu hahamı Jacob Snowman tarafından sünnet edilmişti.

PRENSES DİANA İZİN VERMEDİ

Fakat iddiaya göre Prenses Diana, Harry ve William’ın sünnet edilmesine izin vermedi. Ancak Diana ölünce olaylar farklı bir yönde gelişti. Bir iddiaya göre Prens Charles, Diana öldüğünde çocuklarını sünnet ettirdi. Ancak diğer kaynaklar Harry’nin annesi öldükten sadece birkaç ay sonra sünnet olmayı kabul ettiğini, William’ın ise razı olmadığını söylüyor. Şimdi kraliyet tarihçileri ve İngiliz halkı prenslerin sünnet olup olmadığına dair iddialara ilişkin kesin kanıtlar arıyor.

UZMANLAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Uzmanlar Prens Harry’nin Las Vegas’ta çekilen çıplak fotoğraflarının “sansürsüz” versiyonlarının yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. İngiltere kraliyetinde yaklaşık 150 yıldır sürdürülen sünnet geleneğinin, İngiliz kraliyetinin o dönemde Hz. Davut’un soyundan geldiğine inanmasıyla başladığı tahmin ediliyor.

(Millliyet)