BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  DÜNYA

Almanya yanıyor sokaklar fena karıştı

Almanya'nın Frankfurt kenti protestolara sahne oldu kent yangın yerine döndü 550 kişi gözaltında!

Abone ol

Almanya'nın Frankfurt kentinde sabah saatlerinde başlayan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Frankfurt binasının açılış protestolarında kent adeta savaş alanına dönerken, en az 550 kişi gözaltına alındı.

Gösteriler miting ve yürüyüşle devam edecek. Almanya'nın Frankfurt kenti sokakları güne AMB'nin yeni binasının açılış protestolarıyla başladı. Küreselleşme karşıtı binlerce kişi yolları ulaşıma kapatarak, polis araçlarını yaktı.

550 KİŞİ GÖZALTINDA!

Protestocular, polisin göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahalesine karşın gösterileri sürdürdü. Net bir sayı öğrenilememekle birlikte en az 550 kişinin gözaltına alındığı öğrenilen gösteriler, programlandığı gibi akşama kadar devam edecek. Gösteriler sırasında 88 polisin de yaralandığı bildirildi.

1.20150318160147.jpg

Öte yandan AMB Başkanı Mario Draghi merkezin açılışında yaptığı konuşmada, göstericilere seslenerek, 1.3 milyar Euro'ya mal olan yeni merkezin Avrupa'da nelerin başarılabileceğinin bir sembolü olduğunu ve Frankfurt'a protesto amacıyla gelenlerin de bu başarıda paylarının olduğunu düşündüğünü söyledi.

2.20150318160156.jpg

POLİS GÖSTERİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Üç kuşağın bütünleşme sürecinin nimetlerinden yararlandığı iddiasını dillendiren Draghi, Avrupa'nın bütünleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gösterilere ilişkin açıklama yapan Polis Sendikası (DPolG) Başkanı Rainer Wendt ise, göstericilerin polisi hedef aldığını iddia ederek, "Kapitalizm karşıtlığı adı altında Avrupa'nın her yanından şiddete hazır kalabalıklar Frankfurt'a akın etti" dedi. Sermayeye karşı Blockupy Frankfurt'taki AMB karşıtı protesto gösterileri Blockupy hareketi tarafından organize ediliyor.

3.20150318160205.jpg

Birçok küreselleşme karşıtı örgüt ve kurum Blockupy çatısı altında yer alıyor. Blockupy hareketi, Avrupa'nın birçok ülkesine dayatılan tasarruf programları ve yoksullaşmanın sorumlusu olarak AMB'yi görüyor.