BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

Tunus'ta müze basan iki saldırgan öldürüldü

Devlet Televizyonu, Tunus Meclisi'nin yanındaki Bardo Müzesi'nde silahlı saldırı düzenleyen iki kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüklerini açıkladı. Operasyonda bir polis de hayatını kaybetti. Saldırganlar yedisi turist sekiz kişiyi öldürmüştü.

Abone ol

Tunus Devlet Televizyonu, Meclis binasının yanındaki Bardo Müzesi'nde silahlı saldırı düzenleyen iki kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüklerini açıkladı.

Operasyonda bir polis de hayatını kaybetti.

Kalaşnikof tüfeklerle Bardo Müzesi'ni basan saldırganlar yedisi turist sekiz kişiyi öldürmüştü.

Tunus Devlet Televizyonu müzedeki tüm rehinelerin ise artık serbest olduklarını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Laroui, saldırganların öldürdüğü kişilerden birinin Tunus vatandaşı olduğunu; ölen turistler arasında İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya vatandaşlarının bulunduğunu belirtti.

Tunus'tan gelen ilk haberlerde, saldırıda Meclis'in hedef alınmış olabileceği belirtilmişti.

Parlamento boşaltıldı

Bardo Müzesi'ne düzenlenen saldırı sırasında Meclis'te "Terörle mücadele yasa tasarısının" görüşüldüğü öğrenildi. Silah seslerinin duyulmasının ardından parlamento boşaltıldı.

Antik eserlerin sergilendiği Bardo Müzesi, Tunus'ta turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlardan biri.

Saldırının, ekonomisi turizme dayanan Tunus'u çok olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Radikal İslamcı militanlar geçmişte Tunus'ta çeşitli saldırılar düzenlemişlerdi.

Ülkede Arap Baharı sonrası yapılan seçimlerle siyasi geçiş sürecinin tamamlandığı açıklansa da, güvenliğin komşu ülke Libya'daki siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar nedeniyle tehlikeye girdiği belirtiliyordu.

Arap Baharı'nın ardından Tunus'tan çok sayıda kişi savaşmak için Suriye ve Irak'a gitmiş, bu militanların ülkeye dönüp saldırılar düzenleyebileceği yönünde endişeler artmıştı.