BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,03
HABER /  DÜNYA

Alman Ressam Reyhanlı dramını tuvaline yansıttı

Alman Ressam Marion Albrecht, Reyhanlı’daki patlamada yaşanan patlamada anne ve babasını kaybeden küçük bir çocuğun yaşadığı korkuyu tuvalin...

Abone ol

Alman Ressam Marion Albrecht, Reyhanlı’daki patlamada yaşanan patlamada anne ve babasını kaybeden küçük bir çocuğun yaşadığı korkuyu tuvaline yansıttı.
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen “Siretten Surete Aşkın İmgeleri” konulu resim çalıştayına katılan Alman Ressam Marion Albrecht, Reyhanlı’daki patlamada yaşanan patlamada anne ve babasını kaybeden küçük bir çocuğun yaşadığı korkuyu tuvaline yansıttı.
Bilim, Kültür ve Sanat Günleri Kapsamında KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen “Siretten Surete Aşkın İmgeleri” konulu resim çalıştayına katılan Alman Ressam Marion Albrecht, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırısı sonrası yaşanan dramı tuvaline yansıttı. Reyhanlı’daki patlamada anne ve babası ölen küçük bir çocuğun yaşadığı korkuyu tuvaline yansıtan Alman Ressam Albrecht, “Resimdeki küçük çocuk sıkışmış orada çünkü çok kormuş. Babası ve annesi patlamada hayatını kaybediyor. Reyhanlı’daki katliamı hatırlatıyor. Babası ve annesi öldüğü için onları taş gibi çizdim. Resmin alt kısmında küçük bir cami var. İçerisine girip orada savaş olmasın, barış olsun diye dua ediyorlar. Genç nesil için barış duası yapıyorlar camide" dedi.

“ELİNDEN TUTUP BİRLİKTE AĞLADIM”
Reyhanlı’daki katliamdan etkilenerek bu resmi yaptığını belirten Alman Ressam Albrecht, uçakla yolculuğu sırasında Reyhanlı’daki patlamada yakınlarını kaybeden Mehmet isimli bir kişiyle de tanıştığını da anlattı. Albrecht, “Uçakta bir kişiyle birlikte geldim. O katliamda akrabalarını kaybetmiş, ağlıyordu. Adı Mehmet’miş. Hiç tanımadığım birisiydi kendisi. Elinden tutup bir kardeş gibi birlikte ağladık. Hiç Almanca bilmiyordu, ben de Türkçe bilmiyordum” diye konuştu.
(İHA)