BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

Sırplı milliyetçiler, AB ve Kosova bayraklarını ateşe verdi

Belgrad’ta, Kosova ile Sırbistan arasındaki anlaşmayı istemeyen Sırp Radikal Partisi (SRS) sempatizanları, Avrupa Birliği (AB) ve Kosova bay...

Abone ol

Belgrad’ta, Kosova ile Sırbistan arasındaki anlaşmayı istemeyen Sırp Radikal Partisi (SRS) sempatizanları, Avrupa Birliği (AB) ve Kosova bayraklarını ateşe verdi.
Yüzlerce aşırı milliyetçi Sırp, Belgrad caddelerinde yürüyerek, Kosova’nın bağımsızlığını tanıtan çoğu AB üye ülkelerini protesto etti. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin de Belgrad ziyaretini protesto eden Sırp Radikal Partisi mensupları, güvenlik tedbiri alan polisin önünde AB ve Kosova bayraklarını yaktı.
SRS Genel Başkan Yardımcısı Nemanja Şaroviç, Sırbistan ile Kosova Başbakanlarının iki ülke arasında uzlaşma anlaşmasına imza atmalarına karşın Sırp Radikal Partisi’nin hiçbir zaman Kosova’dan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Sırbistan’ın, Kosova’nın bağımsızlığını tanımasının bile Sırbistan’ın düşmanları olan Almanya, AB ve ABD’ye karşı tutumlarını değiştirmeyeceklerini kaydeden Şaroviç, “Kosova’dan asla vazgeçmeyeceğiz.Bunu herkes böyle bilsin” dedi.
Göstericiler, Lahey Uluslar arası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanan Sırp Radikal Partisi lideri Vojislav Şeşelj’in fotoğrafını ve SRS flamalarını taşıdı.
(İHA)