BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  DÜNYA

Alman partisinden HDP çağrısı!

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi, Türkiye'deki 7 Haziran Genel Seçimlerinde Halkların Demokrasi Partisi'ni destekleme kararı aldığını açıkladı.

Abone ol

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi resmi internet sitesinden yayınladığı bildiriyle, Türkiye'deki 7 Haziran Genel Seçimlerinde HDP'yi destekleme kararı aldığını açıkladı.

CEM ÖZDEMİR TWİTTER HESABINDA PAYLAŞTI

Birlik 90/Yeşiller Partisi destek kararını partinin internet sayfasında Almanca, Kürtçe ve Türkçe duyurdu. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de açıklamayı kendi Twitter hesabından paylaştı.

"HDP'NİN MECLİSE GİRMESİ TARİHİ BİR ŞANS"

Birlik 90/Yeşiller'in "Özgürlük, Adalet, Sürdürülebilirlik ve Barış İçin!" başlığıyla yayınladığı mesajda HDP'nin meclise girmesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve çözüm süreci açısından tarihi bir şans olarak nitelendirildi.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AÇISINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNEM"

Birlik 90/Yeşiller Partisi, Türk vatandaşı seçmenlere şu çağrıyı yaptı:

"Sevgili seçmenler,

Almanya'da yaşıyor ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz, 31 Mayıs 2015 tarihine kadar Türkiye'deki milletvekili genel seçimlerinde sizler de oy kullanabileceksiniz. Sizleri bu demokratik hakkınızı kullanmaya davet ediyoruz. Bu seçimler Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir dönemde gerçekleşiyor.

"SİZLERE BİR ÖNERİMİZ OLACAK"

Siz de temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırıldığı, din, inanç ve vicdan özgürlüğünün güvence altına alındığı, sivil toplumun faaliyetlerini açık ve özgür bir biçimde yürütebildiği, gençlere umut dolu bir gelecek perspektifinin sunulduğu, toplumsal yaşamın cinsiyet eşitliği üzerine kurulduğu, çevrenin korunduğu ve Kürt sorununun barışçıl biçimde nihai çözüme kavuşturulduğu bir Türkiye özleminde iseniz ve bu sürece bizim de katkımız olsun diyorsanız sizlere bir önerimiz olacak: "Oylarınızı bu seçimde HDP'ye verin"

"HDP TÜRKİYE'YE İYİ GELECEK"

Bizler Birlik 90/Yeşiller Partisi olarak, HDP'nin var gücüyle yukarıda bahsi geçen bütün bu politik hedeflerin takipçisi olacağına inanıyoruz. HDP çatısı altında birleşen tüm demokrasi güçlerinin sahip çıktıkları özgürlük, adalet, sürdürülebilirlik, barış ve dayanışma gibi ilkelerin Yeşillerin savunduğu değerlerle örtüştüğünü biliyor ve Türkiye'nin içinde yer aldığı bir Avrupa Birliği fikrine kuvvetle inananlar olarak HDP'nin gerek meclise gerekse bütün Türkiye'ye iyi geleceğini düşünüyoruz.

"ÇÖZÜM SÜRECİ AÇISINDAN TARİHİ BİR FIRSAT"

HDP'nin meclise girmesini gerek Türkiye siyasi ve sosyal iklimi için yeni bir şans gerekse demokratikleşme ve çözüm süreci açısından tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Türkiye'deki kardeş partilerimiz olan Yeşiller ve Sol Gelecek partisi de bu seçimlere parti olarak katılmak yerine, HDP ile birlikte seçime girip, bütün imkanları ile HDP'yi destekliyor. Birlik 90/Yeşiller Partisi olarak bu seçim birlikteliğini destekliyor ve desteğinizi rica ediyoruz. Sizleri 31 Mayıs tarihine kadar sandığa gitmeye ve sandıkta HDP adaylarını desteklemeye çağırıyoruz."