BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.503,07
HABER /  DÜNYA

Alman MİTi eleman arıyor

Eğer casus olmak gibi bir hayaliniz varsa, işte şartlar:

Abone ol

Alman Gizli Servis Teşkilatı'nın (BND) şimdiki merkezinin bulunduğu Münih/Pullach'tan başkent Berlin'e taşınma sürecinde yeni elemanlar alacağı bildirildi.

BND şuan merkezinin bulunduğu Münih yakınlarındaki Pullach'tan başkent Berlin'e taşınmaya başladı. Taşınma sürecinin 2008 yılı ortasına kadar tamamlanması bekleniyor. Die Welt gazetesinin aktardığına göre, teşkilat eleman ihtiyacını karşılamak üzere Berlin'de broşür ve ilanla eleman arıyor.

Lise diplomasına sahip kişilerin başvurabileceği iş için Almanca dışında yabancı dil bilenlerin tercih edileceği belirtiliyor. Tercih edilen dillerin başında ise Arapça geliyor. Teşkilatta personel alımından yetkili Moritz Kachler gazeteye yaptığı açıklamada, "James Bond tipi ajanlar aramıyoruz, daha çok insanlarla rahat ilişki kurabilen, duyarlı ve yabancı dil bilen elemanlar istiyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslararası terör ve kaçakçılıkla mücadele konusuna değinen Kachler, yeni ajanların eğitimden geçtikten sonra bu alanlarda muhbir olarak kullanılacağını ifade etti. "Eğer macera arayan ve yurt dışındaki tehlikeli görevlerde çalışacaklarını düşünen varsa bize başvurmasın" diyen Kachler, yurtdışında çalışan BND ajanlarının çok daha farklı yöntemlerle seçildiğine dikkat çekti. Kachler, bu ay sonuna kadar başvuruların alınmasından sonra teşkilat bünyesinde çalışacakların tespit edileceğini de sözlerine ekledi.