BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.428,66
HABER /  GÜNCEL

Alman ekonomist Tatha Ghose'dan dolar tahmini dolar almak isteyenler dikkat

DOLAR düşecek mi piyasaları ne bekliyor bugünlerde dolar alınabilir mi? Alman Commerzbank ekonomisti Tatha Ghose, önümüzdeki günlerde doların düşeceği uyarısında bulundu.Ghose, Brunson'un serbest kalması halinde doların daha da düşeceğini söyledi.

Abone ol

Commerzbank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılması durumunda dolar/TL kurunun 5.50'lere geri çekilebileceğini belirtti.

Dünyanın önde gelen bankalarından Alman Commerzbank ekonomisti Tatha Ghose, ilerleyen günlerde dolar/TL kurunun gelebileceği rakamı açıkladı. Analizlere dayandırılarak verilen bilgilerde Ghose doların 5.50'ye gerileyeceğini belirtti.

BRUNSON'A BAĞLI: Boomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk olan Ghose, enflasyon verisinin yüzde 24 seviyelerine ulaşabileceğini öngörürken, Papaz Brunson'un serbest bırakılması halinde ise doların 5.50 seviyesine gerileyeceğini belirtti. Ekonomist, Brunson'ın bırakılmaması durumunun da önceden fiyatlandığını ve çok fazla hareket görülmeyeceğini belirterek kurun en fazla 6.15'lere yükselebileceğini belirtti.

TCMB ADIM ATMAZSA...Ghose, "Kurda 5.50'lerin sürdürülebilir olacağını düşünüyor musunuz" sorusuna; "Eğer enflasyon yüzde 24'lere çıkar ve TCMB adım atmazsa sürdürülebilir olmaz" yanıtını verdi.

PAPAZ'IN DEĞERİ 50 KURUŞ MU: Alman ekonomistin bu yanıtı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. ABD ajanlığıyla suçlanan ve Washington'un uğrunda Türkiye'ye ekonomik savaş ilan ettiği Brunson'un dolar/TL paritesine 50 kuruşluk etki etmesinin beklenmesi tepkiyle karşılandı.

Enflasyon öncesi dolar güne kaç liradan başladı? Düştü mü yükseldi mi?

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı! Rekor artış geldi