BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89
HABER /  MAGAZİN

Allahın mektuplarını okuyamamış

Sabancı'nın cenazesinden sonra hayatı değişen Yaşar Alptekin, değişimini anlattı...

Abone ol 'Namazla birlikte yeniden doğdum' kitabının yazarı ünlü manken Yaşar Alptekin Alptekin, Tekirdağ Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliğinde sevenleri ile buluştu.

İşadamı rahmetli Sakıp Sabancı`nın cenazesinde namaz kılmaya karar verdiğini belirten Alptekin, cenazede yaşadığı duyguları ve dine yönelişini sevenleriyle paylaştı. Alptekin, "Kozyatağı`nda bulunan camiye gittim. İlk sabah namazımı ve Rabbimle ilk buluşmamı orada gerçekleştirdim. Sonra camiden çıkarken bir anda her şeyin bembeyaz olduğunu fark ettim. Gözlerim o ışıkla seçiciliğini kaybetti. Ardından ışık dağıldı ve çınar ağacının yapraklarının adeta secde ettiğini gördüm. Ve daha sonra yürüyerek gittiğim camiden eve nasıl döndüğümü hatırlamıyorum. Rabbim bana bunları nasip etti." dedi.

45 yaşında olduğunu fakat 3 yıldır yaşadığını dile getiren Alptekin, "Her nefes için şükrediyorum. 3 yıl önceki yaşama bakışımla şimdiki arasında çok büyük fark var. Eskiden bakıyordum, şimdi ise görüyorum. Eskiden domatesi elime alıp yerdim ama şimdi onun varlığı için dua ediyorum. İçtiğim suyu yudumlarken şükrediyorum. Biri hediye verdiğinde nasıl mutlu oluyoruz ve teşekkür ediyorsak, Rabbim bize sonsuz güzellikler vermiş." dedi.

Alptekin, "Rabbim yıllarca benin yanımdaymış. Bana hep mektup gönderiyormuş ama ben o mektubu açık okuyamıyormuşum. Namazla birlikte gözlerim göremeye başladı. Artık yer yaratılanı gördüğümde Rabbimi anıyorum. Rabbimin bizlere gönderdiği mesajları artık görebiliyorum." şeklinde konuştu.

Geçmişte büyük hatalar yaptığını ve kendisini o zamanlar günahkar gibi gördüğünü söyleyen ünlü yıldız, "Allah affedicidir. Ben çok tövbe ettim ve bugün içim huzurlu." dedi.

İlk namaza başladığı zamanlar sakal bıraktığını, asla blue jean giymediğini, oyunculuk ve mankenliği bırakma kararı aldığını söyleyen Yaşar Alptekin, daha sonra modern görünüşün altında da dinini yaşayabileceğini, oyunculuk ve mankenlik işini de bir arada yapılabileceğini ve artık doğru adreste olduğunu ifade etti.

"Dini yaşarken de oyunculuk ve mankenlik yapılabileceğini insanlara gösteriyorum." diyen Alptekin yine de gelen tekliflerde çok seçici olduğunu dile getirdi