BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  GÜNCEL

Allah onun cezasını verecek

Evren’in sanık sandalyesinde hesap verecek olması, çocuklarını 12 Eylül’e kurban veren aileleri rahatlattı.

Abone ol

Referandumda 'ret' oyu veren Erdal Eren'in ailesi ise hala inanamıyor!. Yine o dönemde asılan Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu Evren için "95 yaşına geldi, hâlâ korku içinde yaşıyor, korku içinde de ölecek. Allah onun cezasını verecek" diye konuştu.

Vatan'dan Burak Kara'nın haberine göre, hakkında dava açılan Kenan Evren'in önümüzdeki günlerde sanık sandalyesinde hesap verecek olması, çocuklarını 12 Eylül'e kurban veren aileleri bir nebze rahatlattı. Ancak davanın göstermelik olduğu endişesi taşıyan aileler temkinli konuşuyor: "95 yaşına geldi hâlâ korkuyor. Şimdi sıra hesap zamanı. Hakkaniyetle yargılanacak mı, bakacağız. Darbeciler formaliteden değil gerçekten yargılansın."

12 Eylül askeri darbesiyle ilgili iddianame, önceki gün mahkeme tarafından kabul edildi. Böylece 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren ve Milli Güvenlik Konseyi'nin yaşayan son üyesi Tahsin Şahinkaya 32 yıl sonra sanık sandalyesine oturdu.

Evren ve Şahinkaya'yı hakim önüne getiren süreci darbe mağduru acılı ailelere sorduk. Aradan 32 yıl geçmesine karşın darbe izlerinin hiç silinmediği; çocuklarını, eşlerini, yakınlarını kaybeden ailelerin acılarının taptaze durduğunu gördük. 17 yaşındayken yaşı mahkeme kararıyla 18 yapılarak idam edilen Erdal Eren'in ağabeyi Erkan Eren bir sonuç çıkacağına inanmadığı için yorum yapmak istemedi. Diğer ailelerin anlattıkları ise yürek burktu.

'17'lik Erdal mı devleti yıkacaktı?'

Başbakan Erdoğan'ın ailesine yazdığı veda mektubunu okuyup ağladığı, idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu Evren'i Allah'a havale ettiğini söyledi:

"Onun yandaşları cuntacıları da hakimlerini de savcılarını da Allah'a havale ettim. 95 yaşına geldi, hâlâ korku içinde yaşıyor, korku içinde de ölecek. Allah onun cezasını verecek. İsterse 200 yaşına kadar yaşasın o korku ona yeter. Ben 86 yaşındayım, eşim bu idamdan sonra felç oldu. 17 yaşındaki Erdal Eren devleti mi yıkıyordu da idam ettiler, hemşerimiz Necdet Adalı'yı da idam ettiler. 20 yaşındaki oğlum Mustafa devleti mi yıkacaktı idam ettiler? Utanmıyorlar mı? Devlet kurtuldu mu bunlar idam olunca? Başbakan Meclis'te oğlumun mektubunu okumasaydı haksız yere idam edildiğini kimse bilmeyecekti. Ben Kenan Evren'in yargılanabileceğine inanmıyorum. 750 lira maaşla yaşıyorum, tüm servetimi Mamak'ta gömdüm, paralarımı Kenan Evren ve yandaşları yedi. Referandumda 'ret' oyu verdim. İnanmadım bu işlerin düzeleceğine."