BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  GÜNCEL

Alkollü sürücüye ibretlik ceza!

Mahkeme bu defa acımadı. Alkollü araba kullanan sürücüye hapis cezası verdi.

Abone ol

Yüksek promil alkollü şekilde araç kullanırken yakalanan sürücü, "alkollü araç kullanmayı alışkanlık haline getirdiği" gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanık Burak Yalkın'ın, Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Duruşmada savunmasını yapan Yalkın, kötü bir boşanma süreci yaşadığını söyledi. Bu nedenle olay günü alkollü şekilde araç kullanırken yakalandığını belirten Yalkın, içkiyi bıraktığını anlattı.

Mahkeme hakimi Nuh Hüseyin Köse, Yalkın'ın, üzerine atılı "trafik güvenliğini tehlikeye atma" suçunu işlediğinin sabit görüldüğünden, sanığın daha önce alkollü araç kullanırken ehliyetine el konulmasını ve yine bu şekilde araç kullanırken yakalanmasını da gözeterek 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran hakim Köse, Yalkın'ın 5 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Hakim Köse, sanığın alkollü araç kullanmayı alışkanlık haline getirdiği ve ileride suç tekrarından kaçınacağı hususunda mahkemede kanaat oluşmadığından, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına gerek olmadığını bildirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Burak Yalkın'ın alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu anlatılıyor.

Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Yalkın'ın aynı suçlamayla 3 kez ehliyetine el konulduğu ve olay anında ehliyetsiz olduğu belirtilen iddianamede, sanığın "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.