BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Alkollü araç kullanımı 2 can aldı

Eskişehir’de, alkollü sürücünün kullandığı araç, önündeki otomobili hatalı sollayınca park halindeki TIR'ın altına girdi

Abone ol

Eskişehir’de, alkollü sürücünün kullandığı araç, önündeki otomobili hatalı sollayınca park halindeki TIR'ın altına girdi. Olayda, sürücü ile birlikte yanında bulunan arkadaşı can verdi. 

Kaza, Odunpazarı ilçesi Ali Fuat Güven Caddesi üzerinde meydana geldi. 34 ZG 6643 plakalı aracı kullanan Haluk Argın (29), alkol ve aşırı hızın etkisiyle önündeki aracı sağ şeritten sollamak istedi. Yolun virajlı olması nedeniyle park halindeki 26 NP 686 plakalı TIR'ı son anda fark eden Argın, frene basmasına rağmen duramadı. TIR'ın altına giren araç hurdaya döndü. 

Vinç yardımıyla çekilen aracın içindeki sürücü Haluk Argın ve yanında bulunan arkadaşı Piyade Üsteğmen Turan Özcan'ın (27) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Üsteğmen Özcan’ın Ankara’da görev yaptığı, akrabasının düğününe katılmak için Eskişehir’e geldiği öğrenildi. Aracın ağır hasar alması nedeniyle cesetler sıkıştığı yerden yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından çıkartılabildi. Araç içerisinden de çok sayıda alkol kutularının çıktığı görüldü. 

Bu arada, ana cadde üzerinde park halinde bulunan TIR’ın bu gece saatlerinde yurt dışına yola çıkacağı ve sürücünün de evinin yakında olması nedeniyle kazanın meydana geldiği yere park ettiği öğrenildi. Sürücü hakkında da cezai işlem başlatıldı. Cesetler, Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.