BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.384,54
HABER /  DÜNYA

Aliyev'den askere moral, Ermenistan'a ihtar!

Azerbaycan CUmhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'la yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, son günlerde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında hareketliliğin artmasının ardından, dün cephe hattındaki askeri birlikleri ziyaret etti. Aliyev, sınırdaki durumun tamamen Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunu bildirdi.

AZERBAYCAN ORDUSU ÇOK GÜÇLÜ

Çatışmaların yoğun yaşandığı Ağdam bölgesine giden Aliyev, Azerbaycan ordusunun tüm görevleri icra edebilecek güçte olduğunu dile getirdi. Son zamanlarda ülkesinde modern silahların üretildiğine vurgu yapan Aliyev, aynı zamanda yurtdışından alınan silahların modern standartlarda olduğunu söyledi.

Hava saldırısına karşı da en güçlü donanımların ellerinde bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, "Büyük yıkıcı güce sahip olan füzeler, savaş ve nakliye helikopterleri, savaş uçakları, zırhlı araçlar, tanklar... Tüm bunlar bugün Azerbaycan ordusunun potansiyelini oluşturan faktörlerdir" dedi.

KARABAĞ'DA YAPILMAK İSTENENİ YOK EDEBİLİRİZ 

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki istenilen yapıyı yok edebileceğine vurgu yapan Aliyev, ancak ülkesinin yapıcı bir devlet olduğunun altını çizdi. Aliyev, "Biz kendi gücümüzü artırarak daha da güçlü orduya sahip oluyoruz ve bu ordu her zaman tüm görevlerini icra edebilir." dedi.