BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,87
HABER /  GÜNCEL

Alibaba: 'Bekârlar Günü' satışında 8,5 milyar dolar

Çin'in sanal alışveriş sitesi Alibaba yıllık "Bekârlar Günü"nde 8,5 milyar dolarlık satış yaptı ve 250 milyon siparişi alıcılara postaladı. "Bekârlar Günü" dünyada en büyük internet alışverişinin yapıldığı gün olarak kabul ediliyor.

Abone ol

Çin'in sanal alışveriş sitesi Alibaba ülkede her yıl kutlanan "Bekârlar Günü"nde 8,5 milyar dolarlık satış yaptı ve 250 milyon siparişi alıcılara postaladı.

Geçen yıl aynı günde Alibaba 5,75 milyar dolarlık satış yapmış ve 150 milyondan fazla koli postalamıştı.

Bekârlar Günü, dünyada en büyük internet alışverişinin yapıldığı gün olarak kabul ediliyor.

Çin'in "Bekârlar Günü" ABD'deki "Sanal Pazartesi" ile rekabet ediyor. Şükran Günü'nden sonraki "Sanal Pazartesi", ABD'de en büyük internet alışverişi yapılan gün olarak pazarlanıyor.

Alibaba, satışları artırmak için büyük indirimler sunduğu bugün, satış rekoru kırılmasının beklendiğini bildirmişti.

Alibaba'nın genel başkanı Jack Ma, geçen hafta, "İddiaya girerim ki, o gün satılan ürün sayısı ürkütücü düzeyde olacak." demiş ve "Bekârlar Günü"nde postalanan koli sayısının 200 milyon olacağı tahminini yürütmüştü.

Alibaba, yakınlarda New York borsasında işlem görmeye başladı.

"Bekârlar Günü" Çin'de 2009 yılında, satışları güçlendirmek amacıyla başlatılmıştı. Ama günün aslı, en azından 1993 yılına uzanıyor.

Nancing Üniversitesi'nden öğrenciler, Sevgililer Günü'ne farklı bir seçenek olarak bu günü bekârların da kendileri için alışveriş yapabilecekleri özel bir gün olarak seçmişlerdi.

O zamandan bu yana, Çin'in hızla büyüyen e-ticaret pazarında, "Bekarlar Günü" dev bir alışveriş gününe dönüştü.

Çin'deki sanal alışveriş pazarının gelecek birkaç yıl içinde yüzde 25 oranında artması ve 2014'teki 390 milyarlık satışın, 2017'de 718 milyar dolara çıkması bekleniyor.