BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  DÜNYA

Bağdadi'nin ölümüyle ilgili bomba iddia!

Pentagon, IŞİD lideri Bağdadi’nin öldüğüne dair iddiaları teyit etmedi, yeni ve ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

IŞİD lideri Bağdadi'nin ABD bombardımanında öldüğü iddiası, IŞİD'in ielri sürdüğü fotoğraflara rağmen henüz kesinliğe kavuşmadı. Irak kaynakları Bağdadi'nin yaralandığı iddiasını doğrularken, ABD son açıklamalarında iddianın teyit edilmediğini açıkladı.

ABD'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, son açıklamasında "Koalisyon uçakları 7 Kasım'da, IŞİD liderlerinin Musul çevresinde toplanacağı bilgisi üzerine, oradaki 10 silahlı aracı da içeren konvoya hava saldırıları düzenlendi. Bağdadi'nin o konvoyda olup olmadığını teyit edemiyoruz. IŞİD terör örgütünü hedef almayı sürdürüyoruz, ancak şimdilik bu konuda daha fazla bilgimiz yok." dedi.

İLGİNÇ İDDİA: KURGU MU?

Yaşanan muamma sonrası ilginç bir değerlendirme Daily Mail'den geldi. Daily Mail’de yer alan habere göre IŞİD terör örgütü lideri Ebu Bekir el Bağdadi herkesi kandırmış olabilir. siyaset ve drama içerikli ünlü televizyon dizisi Homeland’dan örnek veren İngiliz haber sitesi Bağdadi’nin Homeland tarzı bir ölüm planlamış olabileceğini yazdı.

BAĞDADİ KENDİ ÖLÜMÜNÜ MÜ TASARLADI?

Buna göre Bağdadi kendi ölümünü tasarladı ve bütün dünyayı öldüğüne inandırdı. Homeland dizisinde El Kaide terör örgütü lideri Haissam Haqqani BAğdadi'nin öldüğü gibi sözde bir hava saldırısında öldürülmüştü.

 bagdadi.jpeg

IŞİD SÖZCÜSÜ DOĞRULADI AMA...

Öte yandan, IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, dün akşam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyururken konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. "Halifenin ölmesiyle hilafetin son bulacağını mı zannediyorsunuz" ifadesini kullanan Adnani, Bağdadi'nin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

ABD Mİ ORGANİZE ETTİ?

Ancak bu tweet’ten sonra örgüt bir açıklama yapmış ve el-Adnani’nin Twitter hesabı olmadığını, mesajın, el-Bağdadi’nin yerini saptamak amacıyla, ABD tarafından organize edildiğini ileri sürmüştü.

SON İDDİA: YARALANDI, SURİYE'YE GÖTÜRÜLDÜ

Bağdadi ile ilgili yeni bir iddia daha var. Bu iddiaya göre IŞİD lideri söz konusu saldırıda ağır yaralandı ve Suriye'ye götürüldü.