BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aliağada Motodrag heyecanı

Türkiye Motodrag Şampiyonası 2. ayak yarışları 1-2 temmuz 2006 tarihinde Aliağa'da yapılacak

Abone ol

Türkiye Motodrag Şampiyonası 2. ayak yarışları 1-2 temmuz 2006 tarihinde Aliağa kuş cenneti mevkiinde yapılacak. Türkiye Moto Drag Şampiyonası 2 Ayak Yarışı, 1 – 2 Temmuz 2006 Tarihinde, Aliağa Kuş Cenneti – Plaj Tesisleri 14 metre en ve 770 metre uzunluktaki Aliağa Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış parkurda Ege Motosiklet Kulübü tarafından Aliağa Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek.

1 Temmuzda başlayacak olan motodrag yarışmalarında Türkiye Çapında motosiklet yarışlarında kendini ispatlamış 50 motosikletçi katılacak. Yarışmalar sırasında Tek Teker Arif"in motor Gösterisini Aliağalı yarış severler izleyebilecek. Türkiye Motodrag Şampiyonası 2. ayak yarışlarının Aliağa"da yapılacağını duyan Yarışsever ve motosiklet tutkunu Aliağalıların heyecanlı bekleyişleri sürüyor.

Aliağa"da ilk defa düzenlenecek olan motosiklet yarışlarında yarış sever motosiklet tutkunları dünyanın ünlü motosiklet markaları olan Yamaha, Suzuki, Kawasaki motorlarını da yakından görme imkanına kavuşacak. Türkiye Motodrag Şampiyonası 2. ayak yarışları"na, 10 -11 Haziran 2006 tarihinde Konya"da yapılan 1. Ayak Yarışlarında sınıflarında ilk üç dereceye girmeyi başaran Doğan Kırbaş, Talat Can, Özcan Karakuş, Nuri Ada, (1051cc ve üstü), Ali Utku, Yaşar Akyüz, Onur Ayvaz,(751cc-1050cc), Fatih Kadıoğlu, Şevket Eryılmaz(651cc-75cc), Ziyattin Göktepe ve Oktay Dal(650cc) gibi motorsiklet devlerinin katılması bekleniyor.

Ege Motosiklet Kulübü tarafından Aliağa Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek olan Motodrag yarışlarında Türkiye Motosiklet federasyonunun kuralları geçerli olacak. Organizasyon komitesinin başkanlığını Erdoğan yıldırım"ın yapacağı Türkiye Motodrag Şampiyonası 2. ayak yarışlarında Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanı Bekir Yunus Uçar ve Genel Sekreter İsa Gençtürk federasyon temsilcisi ve görevlisi olarak bulunacak.

MOTODRAG
Hız ve zaman esasına dayalı kısa mesafeli sprint yarışlardır. Otomobil ve motosiklet branşlarında yapılır. Yarışlar 400 m. uzunluğunda ve 12 m. genişliğindeki düz parkurlarda yapılır. Sadece bu yarışlarda kullanılmak üzere modifiye edilmiş motorlarla yarışılır. Çıkış yapabilmek için pistin ortasında bulunan direklerde yeşil ışığın yanması beklenir. Yeşil ışığın yanmasıyla birlikte araçlar aynı anda çıkış yaparlar. Drag yarışları eleme usulü turnuva olarak düzenlenir. Yarışçılar çift olarak kalkarlar ve kaybeden yarışçı elenir. Kazanan yarışçı, diğer eleme grubunda kazananla eşleşir ve bu kalkışlar, finalde tek bir yarışçı kalıncaya kadar devam eder. 2 kez üst üste yeşil ışık yanmadan çıkan ve fodepar yapan yarışçı diskalifiye edilir.

Kaynak: www.gunaydinaliaga.com