BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Şimdi moda Nerd erkekler

Kadınlar artık zeki, teknoloji âşığı içe dönük ve sadık "Nerd" erkekleri tercih ediyor

Abone ol

Hülya dergisine göre, klasik yakışıklı-karizmatik erkek yaklaşımından sıkılan kadınlar artık zeki, teknoloji âşığı içe dönük ve sadık "Nerd" erkekleri tercih ediyor
Artık kadınının yeni erkek profili, Nerd (İngilizce 'Nörd' okunuyor) erkekler. "Nerd erkekler kim" derseniz, işte dünyaca ünlü birkaç isim: Microsoft'un Başkanı Bill Gates, ABD Başkanı Bush, aktör Charles Grodin. Listeye göre Bill Gates yüzde 100, Bush ise yüzde 67 Nerd... Hülya dergisine göre, Nerd erkeklerin karizmatik yakışıklı erkeklere tercih edilmesinin yanıtı, yine internet sitelerindeki yüzlerce söylemde gizli. En önemli neden; kadınların aldatılma korkusundan uzak, huzurlu bir ilişki istemesi. Çünkü Nerd'ler kolay kolay aldatmıyor, görüntüleriyle fazla dikkat çekmiyor. Başka çiçekten bal almak yerine teknoloji, bilime ilgilenen Nerd'ler süper zeki, kariyerleri son derece parlak, en iyi işlere imza atan, teknoloji kurdu erkekler. Fiziksel olarak ise siyah çerçeveli gözlük takıp, gözlük kılıflarını yanında taşıyan, son moda kıyafetlerden bihaber olan, pantolon askısı kullanan tipler. Teknoloji, bilgisayar oyunları, bulmacalar hayatlarının önemli bir parçası. Seyrettikleri bir film, okudukları bir kitap hafızalarında yer ediyor, hiçbir detayı unutmuyorlar. Ancak bir konuya uzun süre yoğunlaşamıyorlar. Psikiyatrist Dr. Alp Karaosmanoğlu, "Nerd'ler genellikle yalnız kovboy ve işkolik oluyor. Bir kadın hastama, neden böyle erkekleri tercih ettiğini sorduğumda, 'Cana yakın bir erkeği elde etmek kolay, elde tutmak zor. Oysa Nerd'lerin gönlünü kazandığınızda kolay kolay sizden vazgeçmeyeceğini biliyorsunuz' cevabını vermişti" diyor. Dr. Karaosmanoğlu, kadınların bu yüzden Nerd'leri tercih ettiğini düşünüyor.


Nerd, Nerd'ü Anlatıyor
Fotoğrafçı ULUÇ GÖZCÜ
"Moda takip etmiyorum. Ezberim genel kültürüm iyidir. Cep telefonları, bilgisayar, işletim sistemleri, arabaların motorları, kapasiteleri gibi konularda uzun izahatlar verebilirim. Playstation oynamak, bulmaca çözmek sevdiklerim arasında. Kadınlar farklı fiziğimi ve zekamı seviyor diye düşünüyorum. Hiçbir kız arkadaşımı aldatmadım."



'Nerd' ne demek?
Nerd'lük 1950'lerden beri kullanılan temelleri olan bir söylem. İngilizce'de argoda kabaca "inek" demek. Nerd, 1960'lardan itibaren kitap kurdu ya da sosyal beceriksizliği çağrıştırmış. Ancak bazı filmlerle sempati kazanmış. Edie Murphy'nin "Çatlak Profesör" filmindeki canlandırdığı rol, Nerd erkeğe güzel bir örnek.

Sabah