BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  GÜNCEL

Ali Nesin Atatürk'e hakaretten tutuklanan Safiye İnci'ye sahip çıktı

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin Safiye İnci adındaki kadının Atatürk'e hakaretten tutuklanmasına tepki gösterdi. "Bir insan bundan dolayı tutuklanmaz." dedi. Nesin'in CHP'yi sert sözlerle eleştirmesi de dikkat çekti.

Abone ol

Ali Nesin, geçen hafta Anıtkabir’de Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci’nin tutuklanmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnci'nin tutuklanmasını doğru bulmayan Nesin, "Bir insan bundan dolayı tutuklanmaz. Tamam, suç. Ama bu, tutuklanması için bir neden olamaz ki" dedi.

Nesin, seçim sonuçları ile ilgili tahmininde yanıldığının hatırlatılması üzerine, "Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanabileceğini gördüm, Facebook’ta yalan söyledim" diye konuştu. Nesin, CHP'nin yeni düşüncelere açılması gerektiğini söyleyerek, "Çok şey yaptılar, bu halka çok eziyet çektirdiler. CHP değil; o zihniyet ve bakış açısı. Cumhuriyet boyunca işadamlarından başka kimse Cumhuriyet’ten faydalanmadı ki" dedi.

Atatürk'e hakaret suçlamasıyla tutuklanan Safiye İnci
SAFİYE İNCİ OLAYI NEYDİ?          Anitkabir'de çektiği videoda Atatürk'e hakaret içeren sözler kullanmıştı. Video sosyal medyada yayılınca da İnci'ye tepkiler çığ gibi büyüdü. Gözaltına alınan genç kız tutuklanarak cezaevine konuldu. Sorgusunda ise şunları söylemişti: Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi. 8 yaşımdan beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum. Bu olayı da herhangi bir provoke amaçlı yapmadım. 20 Temmuz'da Instagram'daki hesabıma çekip attım ve yaklaşık 5 dakika sonra da görüntüleri hesabımdan sildim.    Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım. Bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diyorum."

CHP'YE SERT ELEŞTİRİ...Prof. Dr. Ali Nesin, CHP’ye yönelik eleştirilerini de yineledi. “Çok şey yaptılar, bu halka çok eziyet çektirdiler. CHP değil; o zihniyet ve bakış açısı. Cumhuriyet boyunca işadamlarından başka kimse Cumhuriyet’ten faydalanmadı ki. Solcular mı, ülkücüler mi, Aleviler mi, Müslümanlar mı, Kürtler mi faydalandı? Hangi zümre buradan bir şey kazandı? Siyasetçi değilim ki ben. Eğer bir parti, bir düşünce seksen yıl boyunca kaybediyorsa, “Ben nerede yanlış yapıyorum?” diye düşünmesi lazım. Ben, nerede yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Onlar kendileri düşünsün “Biz nerede yanlış yaptık?” diye.

ERDOĞAN'IN KAZANACAĞINI GÖRDÜM... Nesin, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanabileceğini gördüm, Facebook’ta yalan söyledim. Daha önceki seçimlerde de gördüm. Yalan söylemedim aslında; inanamadım. Hesap kitap yaptım. Yüzde 49, yüzde 50 çıkıyordu. Yüzde 52’yi bulamadım. Gördüm ve hatta İnce’yi Facebook sayfamdan uyardım. “Birisi söylesin, yanlış siyaset güdüp, yanlış propaganda yapıyor” dedim.

APOLET VE DİPLOMA TARTIŞMASI YANLIŞTI...“Apoletlerini sökerim” ve “Diploması yok” söylemleri çok yanlıştı. Türkiye’de diploması olmayan milyonlar var. AKP’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50’ye yakın belli bir oyu var. Ondan oy çalmaya çalışmadıkça bir yere gelemezsin ki. Ortak aday çıkarmadınız; ama AKP’den oy çalmak lazım değil mi?” diye ekledi.

Safiye İnci 'pişman' oldu! Cahilliğime geldi...

Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci hakkında flaş gelişme