BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail'in dosyası Kayseri'ye gitti

Ali İsmail Korkmaz’ın zanlılarının yargılanacağı dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye ulaştı.

Abone ol

Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında darp edildikten sonra hayatını kaybettiği ileri sürülen Ali İsmail Korkmaz’ın zanlılarının yargılanacağı dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınmıştı.

Davanın dosyasının Kayseri’ye ulaştığı öğrenildi.Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Esas Masası Otomatik Tevzii’nden duruşmanın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği öğrenilirken, duruşmanın gün ve saatinin kısa sürede içinde toplantı yapılarak belirleneceği öğrenildi.

DOSYA GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KAYSERİ'YE ALINMIŞTI

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövüldüğü iddia edilen ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz olayına ilişkin iddianame, geçtiğimiz Ekim ayında Eskişehir 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.

Ardından 1’i kamu görevlisi, 5’i tutuklu 8 sanıklı Korkmaz Davası’nın, ilk duruşmasının 20 Kasım’da Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verilmişti. Davaya bakacak olan mahkemenin, yargılamanın Eskişehir’de görülmesinin kamu güvenliği yönünden bir sorun oluşturabileceğine dair ve nakille ilgili Valilik, Emniyet ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi istedi.Konuya ilişkin yapılan araştırmanın ardından hazırlanan raporda, kamu güvenliğinin sağlanmasında güçlük yaşanacağı, provokasyonların olacağı istihbaratının olduğu vurgusu yapılarak, davanın il dışına nakli yönünde görüş bildirilmişti.Bu nedenlerden dolayı Ali İsmail Korkmaz’ın davası güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınmıştı.