BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz davasında arbede çıktı

Gezi Eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasının ilk duruşması, bugün Kayseri'de yapılıyor. Davada 2 bin polis, 2 TOMA, 1 helikopter görev alıyor.

Abone ol

ESKİŞEHİR'de geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşmasında, tutuklu 5 sanığın adliyeye getirilmesinin ardından mahkemede arbede çıktı.

Ali İsmail'in Hatay’dan gelen annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Mustafa Korkmaz adliyeye girdi. Ellerinde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafları ile adliyeye giren gözü yaşlı aile, adalet istedi.

Kayseri'de, eski adliye binasında görülecek olan dava öncesinde, arama noktalarından geçmek isteyen ve davaya müdahil olmak isteyen avukatlar ile polis arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yatışması sonrasında, Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu 5 sanığı cezaevi aracı ile eski adliye binasının arka kapısına getirildi.

Sanıklar, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde içeriye alındı.

SİLAHLI SİVİL PANİĞİ 

Sivil giyimli uzman çavuşun, tutuklu polisin yakını olduğu ortaya çıktı.2 avukat ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun şahitliğinde polisler tarafından yapılan aramada uzman çavuşun üzerinde silah çıkmadı. 

VALİDEN SİLAH AÇIKLAMASI 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, silahlı kişi ihbarı üzerine tweet attı.

Düzgün, şunları yazdı:

Duruşma salonunda bazı kişilerin üzerinde silah bulunduğuna ilişkin bilgiler doğru değildir.
Duruşmayı izlemeye gelen avukatlardan birisi salondaki izleyicilerden birinin cebindeki sert cismi (cep telefonu) silah sanmıştır.

screen-shot-1435-04-04-at-12.00.33-pm.png   

DURUŞMADAN İLK FOTOĞRAFLAR


ADLİYE ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kayseri'de sabah saatlerinde Adliye önünde de çok yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis araçları ve TOMA'ların beklediği görüldü.

ali-ismail-korkmaz-in-ilk-davasi-bugun-basliyor-5618692_1363_m.jpg 

ALİ İSMAİL'İN ANNE VE BABASI DA DURUŞMADA


Ali İsmail Korkmaz'ın anne ve babası da duruşma için Adliye'ye geldi. Acılı anne baba duruşma salonuna girmek için uzun süre kapıda bekledi.



Oğlunu yitiren acılı anne duruşmanın başlamasını beklerken adliye koridorlarında gözyaşlarıyla oğlunun resimlerini göstererek ''Nasıl kıydınız çocuğuma? Ne yaptı çocuğum size? Kendi çocuklarınıza nasıl bakıyorsunuz'' diye isyan etti.

ali-ismail-korkmaz-duruşma.jpg

İDDİANAME OKUNDU

Duruşmada savcı iddianameyi okudu. Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz da kucağında oğlunun resmi, kafasını sallayarak ve ağlayarak dinledi. Emel Korkmaz, gözlerini sanıklardan da bir an olsun ayırmadı.

SANIKLAR ALİ İSMAİL'İN KÜFRETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

İddianamede sanıkların ''Ali İsmail bize küfrediyordu'' dediği yer alıyor. Tanıklara göre ise Ali İsmail ''Yapmayın etmeyin'' diye yalvarıyordu. 

İddianame okunurken Ali İsmail'in babası da ''Nasıl yaptınız bunu oğluma'' diye haykırdı.
 

DÖVEN POLİSLER 'İYİ STRES ATTIK' DEMİŞLER

Tanıkların anlatımına göre Ali İsmail'i döven polisler ''İyi stres attık'' demişler.
 

SANIKLARIN HEPSİ AYRI AYRI SAVUNMA YAPACAK

Saat 14.15'de duruşmanın öğleden sonraki bölümü başladı. Sanıkların hepsi ayrı ayrı avukatları olduğunu ve savunma yapacaklarını belirttiler.

MÜDAHİL OLANLAR

Korkmaz ailesine davaya müdahil olup olmayacakları soruldu. Anne Emel Korkmaz, "Tabii ki, Ali İsmail'le birlikte katılacağım" dedi. 

Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün abisi Mustafa Sarısülük ile Gezi protestoları sırasında hayatını kaybeden ilk isim Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert, Mehmet Ayvalıtaş'ın abisi Muharrem Ayvalıtaş da şikayetçi olduklarını ve müdahil olmak istediklerini söylediler.


METİN FEYZİOĞLU DA GELDİ


Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, uçağını kaçırdığı duruşmaya gecikmeli olarak geldi.

Feyzioğlu, davanın Eskişehir'den Kayseri'ye alınmasıyla birlikte delillerin kararabileceğini söyledi. Olay için "Arkadaşları öldürmüştür" diyen Eskişehir Valisi'ni eleştirdi, "Yargının kurucu unsuru olarak buradayız. Adil bir yargılama bekliyoruz" dedi.

CHP'Lİ VEKİLLER DE DURUŞMAYI İZLEDİ

CHP'li vekiller Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Süheyl Batum, Musa Çam ve Tufan Köse de duruşmayı izlemek için Kayseri'ye gitti.

2 BİN POLİS GÖREVDE

Kentte her türlü gösteri valilik tarafından yasaklandı. Yaklaşık 2 bin 30 polis memuru, 3 TOMA, bir panzer ve bir polis helikopterinin görev yaptığı duruşma öncesi, şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu. Davada 1’i polis olmak üzere 5’i tutuklu 8 kişi kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10 yıl ile ömür boyu hapis arasında ceza istemiyle yargılanıyor.

KAYSERİ’YE ONLARCA OTOBÜS

Davayla ilgili olarak Kayseri’ye çeşitli illerden 40’a yakın otobüs, midibüs, minibüs ve özel araçlarla 5 bine yakın kişi geldi.