BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ali Bayramoğlu'na kibirlisin cevabı

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nun sert yazısına Bugün yazarı Ahmet Taşgetiren'den cevap geldi

Abone ol

Ali Bayramoğlu ile Ahmet Taşgetiren arasındaki polemik kızışıyor. MİT krizinde Gülen cemaatini eleştirdiği için Taşgetiren'in suçlamalarına hedef olan Bayramoğlu'nun Cumartesi günü kaleme aldığı sert yazıya cevap bugün geldi.

Kendisine  "Taşgetiren gibiler vs..." diyen Ali Bayramoğlu'na, Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşesinde "Lütfen sakin ol, dostum!" diye seslendi.

Taşgetiren, Bayramoğlu'nun Taşgetiren'in 28 Şubat töneminde arkasına saklandığı iddiasına yanıt verdiği yazısında, kibirli olmakla eleştirdiği yazara işte bu sözlerle yükleniyor:

BİR KASINMA BİR KASINMA

"Şimdi kendilerini "liberal" ya da "demokrat" diye tanımlayan yazarlarda bir kasınma bir kasınma...

- AK Parti'nin meşruiyetini de biz sağladık. İslamcı kesimi biz koruduk. AK Parti'nin entelektüel derinliği yoktu, ona bu imkânı biz bahşettik.

Ondan sonra gelsin, diyetler.

İslami camia, Hüdai nabit bir olgu ya... Okumuş yazmışı yok ya... Her şeyi onlar biliyor ya... İslami camia ilk defa böyle badire atlatıyordu, onlar elinden tutup kurtardı ya...

Bu kibri çok çirkin buluyorum. Bu kibrin, AK Parti'nin ya da İslami camianın her farklı davranışında, politikasında, tavrında, önüne çıkarılmasını ve benim "liberal vesayet" diye tanımladığım şekilde "Sizi yalnız bırakırız haaa!" türünden çıkışlar sergilenmesini son derece sakil buluyorum.

Bu arkadaşlarımızın içinde yer aldığı Yeni Demokrasi Hareketi, doğdu battı, toplumda ne kadar karşılık buldu? Şimdi, toplumda karşılık bulmayan çizgilerini, AK Parti üzerinden devreye sokma, olmadığında da öfkeli feveranlara yönelme... Ne bu?

Cemaati de onlar yargılayacak, iktidarı da onlar yargılayacak ve her seferinde önünüze "Sizi biz savunmuştuk ya" gibisinden bir diyet hesabı sunulacak.

Bu mudur civanmertlik?

Ne yapalım yani kolumuzu kesip üzerlerine mi atalım bu diyet hesabından kurtulmak için..."

BAYRAMOĞLU'NA SORU

Misyonerlik tehlikesine dikkat çekerek MGK'yı göreve çağırdığı için Bayramoğlu'nun topa tuttuğu Taşgetiren, suçlamalara sessiz kalmadı. Söylediklerinin arkasında olduğunu belirten yazar, yazısının sonunda Baymaroğlu'na ilginç bir soru yöneltiyor:

"Ali Bayramoğlu halen Yeni Şafak'ta ve Aksiyon'da yazıyor. Yani, eğer o yapılar "İslami camia" içinde olduklarını reddetmiyorlarsa, hâlâ İslami camianın gazete ve dergilerinde yazıyor. Yazsın, bence mahzuru yok. Ama sorsun kendi kendisine: Hâlâ "arkasına sığınan" bizleri savunmak için mi yazıyor?

Ah şu İslami camia!

Ne otonom güçmüşsün sen!