BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Ali Babacan'a Erdoğan'dan örtülü yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan inşaat sektörüyle ilgili eleştirilerde bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a örtülü yanıt.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB İstişare Toplantısı'nda isim vermeden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yüklendi.

Erdoğan, “Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da TOKİ çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar” dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi inşaat söktürüne yönelik eleştirilerde bulunan Babacan'ın sözlerini akıllara getirdi. 

Babacan, son dönemde konut sektörüne yönelik eleştirileriyle ekonomi gündemine oturmuştu. Sanayinin toplam milli gelirden aldığı payın düştüğü eleştirisini sık sık dile getiren Babacan, inşaat sektörüne ‘ölçüsüz rant’ eleştirisi yapmış ve şunları söylemişti:

“İnşaat sektöründe kalem oynatmalarla ölçüsüz rant oluşturulabiliyor. Bunları biraz daha normalleştirmek gerekiyor. Bizim yapmak istediğimiz herhangi bir sektörün önünü kapatma, diğer sektörün önünü açmak değil. Oyun sahasını düzeltmek ve rekabet sahasını eşitlemek."

'ÇÖKÜNTÜ BAŞLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün TOBB İstişare Toplantısı'nda inşaat sektörüne ilişkin söyledikleri de Babacan'a yanıt niteliğindeydi.

İşte ekonomi gündeminde tartışma yaratacak o açıklama:

“Başbakanlığım döneminde dünya krizi yaşarken biz yatırımlara asla dur demedik. Kriz döneminde siz yatırımları durduracak olursanız orada bitersiniz. Türkiye şu anda da asla yatırımlarına dur demeyecek. Dur dememesi için yüksek faizin olmaması gerekir. Yatırımlarla birlikte üretim, istihdam artacak. Bizi özellikle o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur:

Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da TOKİ çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar. Türkiye’nin kentsel dönüşümlerle birlikte bu sektörü ayakta tutması gerekir. Birine dur derseniz olmaz. Bunların at başı gitmesi lazım.”