BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Alex'in başını yakan Nikoliç'den itiraf

Alex'in atılmasına neden olan Nikoliç: ''Canım yandığı için kendimi yere attım. Pozisyon kırmızı kart değildi.''

Abone ol

Önceki yıllarda hatalı kırmızı kart gören bazı oyuncuların cezalarının kaldırılmasını dikkate alan yöneticiler, aynı şekilde atıldığını düşündükleri Alex'in de ceza almaması gerektiği görüşünde. 
 
Kaptan Alex'in, Kardemir Karabükspor maçının 6. dakikasında kendisine faul yapan Nikoliç'in yüzüne dirseğiyle vurduğu gerekçesiyle Aytekin Durmaz tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakılması, tüm hakem yorumcuları tarafından "hatalı bir karar" olarak yorumlanırken, olayın taraflarından olan Hırvat futbolcunun itirafı bu yorumların doğru olduğunu gösterdi.  
 
Kırmızı kart sonrası Sambacı'nın, "Ben sana vurdum mu" diye tepki gösterdiği Nikoliç, dün bir itirafta bulundu. Hırvat oyuncu, "Alex'in dirseği yüzüme gelince, canım yandı ve kendimi yere attım. Ancak pozisyon kırmızı kartlık değildi. Dilerim Alex ceza almaz" dedi.  
 
Onun bu itirafı, PFDK'nın kararını nasıl etkiler bilinmez ama Fenerbahçeli yöneticiler, Brezilyalı yıldızın ceza almaması için büyük bir harekat başlattı. Önceki yıllarda Beşiktaş kalecisi Rüştü'nün ceza alanı dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görmesi, ardından televizyon görüntülerinde olayın ceza alanı içinde olduğunun tespit edilmesi; Samsunspor kalecisi Kerem'in son adam olarak Nobre'ye penaltı yaptığı için kırmızı kart gördüğü ancak görüntülerde, faul yapmadığının belirlenmesi sonrası cezasının kalktığını dikkate alan yöneticiler, Alex için de aynı kuralın uygulanması gerektiği görüşünde.  
 
Hakemin televizyon görüntülerini izlediği takdirde hatasını anlayacağını ifade eden Sarı-Lacivertliler, "Bunu raporuna yazması ve MHK'ya bildirmesi, oyuncumuzun haksız yere ceza almasını önleyecektir. Durmaz'dan bunu bekliyoruz" açıklaması yaptı.  
 
Bu arada maç sonrası arkadaşlarının sevgi çemberine aldığı Alex'in, "Sizleri yalnız bıraktığım için özür diliyorum. Hareketim kesinlikle bilinçsiz ve istem dışıydı. Kazandığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dediği belirlendi.