BIST 8.743
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.237,04
HABER /  GÜNCEL

ALES ne zaman 2018 2018-ALES/3 ayın kaçında?

ALES sınavı ne zaman 2018, ALES/3 ayın kaçında soruları merak konusu oldu. 2018 yılında 3 kez yapılacak olan ALES sınavının sonuncusu 30 Eylül Pazar günü yapılacak. ALES sınavı 150 dakika yani 2.5 saat olacak ve adaylara toplam sayısal ve sözel olmak üzere 100 soru sorulacak.

Abone ol

ALES sınavı ne zaman, 2018 ALES/3 sınavı 30 Eylül Pazar günü yapılacak. 2018 yılında 3 kez yapılan ALES'in sonuncusu için geri sayım başladı. Değişen ALES sınavında artık adaylara 50 sayısal 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru sorulacak ve toplam 2.5 saat yani 150 dakika süre tanınacak. Peki 30 Eylül ALES sınav yerleri ne zaman açıklanacak, ALES sınav giriş belgesi alma sayfası haberimizde olacak. 

YENİ ALES SINAVININ KAPSAMI NASIL OLACAK: ALES’te test sayılarında azaltmaya gidilmiştir. Dört test/bölüm sayısı ikiye indirilmiş olup yeni ALES, Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden ve testten oluşacaktır. Sözel-I ve Sözel-II ile Sayısal-I ve Sayısal-II testleri ayrımı ortadan kaldırılmıştır.

Yeni ALES'te belirlenen testlerin içeriğine ilişkin de yeni düzenlemeler yapılmıştır.

ALES Sözel Testi; sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altıda yer alan soru alanlarından oluşacaktır. Burada adaylardan temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmek amaçlanmıştır.

ALES Sayısal Testi; temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecektir. Burada adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmıştır.

SORU SAYISI AZALTILDI: Yeni ALES’te (a) soru sayısı azaltılmış, (b) soru başına düşen süre artırılmış, (c) bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltılmıştır. Sınav, 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşmakta iken yeni düzenleme ile 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecektir. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi, 150 dakika (2.5 saat) olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemenin sınav stresinin azaltılmasına da katkı sağlayacağı beklenmektedir.

Eşit ağırlıklandırılmayan ALES Eşit Ağırlık puanı, artık eşit ağırlıklı hale getirilmiştir. ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte, ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin %50, Sözel Testinin de %50 etkili olmasına karar verilmiştir.