BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,67
ALTIN 2.408,18

Aldatıldım...

seviyordum evleneceğiz diye ilk başta x banktan 5.000 lira çektim, sonra Y banktan 2.600 lira çektim...

İnternetten bir bayanla tanıştım, eşinden boşanmış, bir çocuğu var. 8- 9 ay çıktık, birbirimizi tanıdık ve evlenmeye karar verdik. Bir süre sonra bana sürekli borçları olduğunu ama hasta olduğu için çalışamadığını, borçlarını ödeyemediğini söylüyordu. ‘Keşke bir bankadan kredi çeksek ben de evde muhasebe işi yaparım, beraber öderdik’ dedi. İlk başlarda ’olmaz, bankayla iş şakaya gelmez‘ dedim ama gün geçtikçe tatlı diliyle, güzelliğiyle beni kandırmayı başardı. Çok seviyordum evleneceğiz diye ilk başta x banktan 5.000 lira çektim, şu an o ödüyor, sorun yok. Sonra Y banktan 2.600 lira çektim, ama onu ödemiyor, durumum yok diyor. Ama daha güzel şık elbiseler giyiyor, makyajı bakımı yerinde. Tartıştık, kavga ettik, ‘beni kandırıyorsun işin gücün yalan, mahkemeye vereceğim seni, internette insanları kandırıp dolandırıp paralarını yiyorsun evlilik vaadiyle’ dedim. İstediğin yere git ama fazla üzerime gelirsen x bankın kredisini de ödemem sana kalır’ diye tehdit etti. Ailemin kredi çektiğimden haberi yok, bilseler evde kıyamet kopar.
Sonra abim dediği bir adam aradı beni. Ama abisi olduğuna inanamadım, bence ya kocası ya da dostu. ‘Kardeşimin durumu yok, X bank benim namusum, borç bitene kadar ödenecek merak etme’ dedi. Ama kardeşine diğer harcadığım paralar ne olacak deyince, ‘ne yapayım benim de durumum yok, ev aldım her ay 3.000 lira taksit ödüyorum’ dedi. O da yalan bence. Kendisine 'bu iş telefonla konuşulmaz,buluşalım' diyorum, kabul etmiyor, demek yalanı ortaya çıkar diye korkuyor.Elimde bir kaç delil var, msn’de bana yazdığı mesajlar, bana kamera açtığındaki görüntüleri, cep telefonuma yazdığı yazılar… hepsini saklıyorum. Delil olur mu,mahkemeye versem kazanır mıyım yoksa verdiğimle mi kalır rezil mi olurum? Ne yapacağımı bilmiyorum şaşırdım kaldım bir aptallığım başıma neler açtı… Okan

Merhaba Okan,
Bu çok karışık ve hassas bir durum. Para konusunda daha dikkatli olman lazım. Bu konu ile ilgili uzman bir avukatla görüşmeni öneririm. İstersen Savcılığa ‘’dolandırıldım" diye’ şikayet dilekçesi verebilirsin. Ama herşeyi kendin isteyerek bilerek yapmışsın. Sonuç ne olur bilemem… Kendini kesinlikle suçlama, utanma. Zararın neresinden dönülürse kardır. Senden ne yaptığın ile ilgili email bekliyorum.