BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  GÜNCEL

Alanya'da çok tehlikeli gerginlik!

Terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınayan grup ile HDP'liler arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etti. Alanya haberleri ve son durum.

Abone ol

Alanya'da tehlikeli gerginlik! Son günlerde yaşanan olayları protesto etmek isteyen grup dün öğle saatlerinde HDP binasına Türk bayrağı astı. Kürt vatandaşlara ait olduğu iddia edilen bazı işyerlerine yönelik saldırılar sonrası ilçede gerginlik artarken HDP'liler ile protestocular arasında zaman zaman taşlı sopayı kavgalar yaşandı.

Alanya'da, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınamak isteyen bir grup, HDP binasına Türk bayrağı astı. Olaya tepki gösteren HDP'lilerin polise saldırmasının ardından, grup ile HDP'liler arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

alanya.jpg

Alanya ilçesinde toplanan bir grup, terör örgütü PKK'nın eylemlerine tepki göstermek için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Grup buradan Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. HDP ilçe binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Gruptan ayrılan bir kaç kişi HDP ilçe binasına Türk bayrağı astı.

alanya.20150816222522.jpg

HDP'li grup ile kalabalık arasında daha sonra taşlı sopalı kavga çıktı. Polis, göz yaşartıcı gazla olaya müdahale etti. HDP'li grup daha sonra olay yerinden uzaklaşırken diğer grup ise sokak aralarında HDP'lileri kovaladı.

alanya.20150816222425.jpg

Sokak aralarına dağılan göstericiler TOMA ile dağıtılmaya çalışılırken jandarma ekipleri de müdahaleye destek verdi. Esnafın kepenk kapattığı olaylar sırasında 1 polis ile 9 gösterici yaralandı.

Bu arada Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Tanrıseven'in dağılmaları uyarısında bulunan grup, ikazlar üzerine dağıldı.