BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Almanya'dan gönderilen silahlar PKK'nın elinde!

Almanya'nın Peşmerge'ye gönderdiği füze ve el yapımı bombaların terör örgütü PKK'nın eline geçtiği öne sürüldü.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın son günlerde artan eylemlerinde TSK'nın zırhlı araçlarına yönelik füze saldırıları gerçekleştirmesi güvenlik birimlerini alarma geçirdi.

İddiaya göre, Almanya'nın IŞİD'e yönelik operasyonlarda kullanılması için Peşmerge birliklerine gönderdiği füzeler ve el bombaları PKK'nın eline geçti.

ALMANYA'DA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

IŞİD ile savaşta Irak'taki peşmerge birliklerini MILAN anti tank füzeleri ve tahrip gücü yüksek 'DM51A1' model el bombalarıyla donatan Almanya'nın bu silahları PKK'nın eline geçmiş olabileceği öne sürüldü. Alman Der Spiegel Dergisi, geçtiğimiz şubat ayındaki sayısında 'Almanya'nın peşmergeye gönderdiği silahlar PKK'nın eline geçti' başlığıyla PKK'nın peşmergeden silah aldığı iddialarını gündeme getirmişti.

GÖRÜNTÜLERİ YAYIMLANDI

Akşam'ın haberine göre, 2 gün önce de Adana'daki bir çöplükte kullanılmış MILAN füzesi kartuşları bulunmuş, polis füze kartuşlarının üzerindeki seri numaları takibe almıştı. Spiegel TV'nin yayımladığı video görüntülerinde ise PKK militanlarının Almanya tarafından gönderilen silah sandıklarını gösterdikleri açıkça ortaya çıkmıştı.