BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akyurt'ta mama fabrikası açıldı

Bakan Eker, Akyurt'ta bulunan Ülker Hero Baby Püre Mama Fabrikası'nın açılışına katıldı

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2009 yılını Türkiye'de sağlıklı güvenilir gıdanın temin edilmesi yönünde birçok projenin hayata geçirileceği bir yıl olacağını belirterek, "Bu alanda hem tüketecilere hem de bütün milletimize de ortak bir sorumluluk ve görev düşmektedir. Amacımız yüksek bir standarda ulaşmak ve toplumun sağlıklı ve güvenilir bir gıdaya ulaşmasını temin etmektir" dedi.

Eker, burada yaptığı konuşmada, küresel mali krizin etkilerinin tartışıldığı bugünlerde önemli bir açılışın gerçekleştiğini söyledi. Ankara'da gıda ve tarım ile ilgili birçok tesis açtığını belirten Bakan Eker, "Küresel mali krizin tartışıldığı bir dönemde tarım sektörünün önemini sürdürdüğünü, yatırımların hız kesmediğinin işareti olarak alıyoruz bu da sevincimizi artırıyor" dedi. Ülker grubunun Türk ekonomisi için
önemli bir kurum olduğunu ifade eden Eker, yurt içinde ve dışında 42 fabrika 30 bin çalışan ile üretim hacmi ve istihdama katkısı açısından önemli olduğunu söyledi. Eker, dünyanın tarım ve gıda ile ilgili farklı üne sahip birçok firması ile yaptığı ortak çalışmalarında Türkiye açısından ve uluslararası alanda yüklendiği misyonun takdire şayan olduğunu dile getirdi. Eker, Anadolu coğrafyasının birçok ülkeye göre tarımsal ürünler bakımından en zengin ülkelerden birisi olduğunu belirtti. Tesisin yılda 50
milyon kavanoz üretim gerçekleştireceğini ifade eden Bakan Eker, bunun büyük bir kapasite olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin tarım sektöründe önemli ilerlemeler kaydettiğini anlatan Eker, "Üzerinde en çok durduğumuz konulardan birisi de gıdanın hijyenik olmasıdır. 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle Türkiye bu alanda birkaç yeniliğine imza attı. 74 tane Avrupa Birliği'nde ruhsatı iptal edilmiş olan kimyasal ilacın Türkiye'de satışı ortadan kaldırıldı. Avrupa Birliği standartları ile bu alanda bir uyum sağlandı.


Kimyasal ilaçların reçete ile satılması uygulamasına da geçildi. İsteyen istediği kimyasal ilacı satamayacak. Mutlaka işin uzmanı tarafından belirlenmiş bir reçete ile satılacak. 2009 yılı Türkiye'de sağlıklı güvenilir gıdanın temin edilmesi yönünde birçok projenin hayata geçirileceği bir yıl olacak. Bu alanda hem tüketecilere hem de bütün milletimize ortak bir sorumluluk ve görev düşmektedir. Amacımız yüksek bir standarda ulaşmak ve toplumun sağlıklı ve güvenilir bir gıdaya ulaşmasını temin etmektir" dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz da Türkçe yaptığı konuşmasında Türk, Alman ve İsviçre ortaklığı ile gerçekleşen bu fabrikanın açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Cuntz, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel mali krizin hakim olduğu bir dönemde böyle bir açılışın önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Yıldız Holding Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker de konuşmasında bu tesisin 2 açıdan çok önemli olduğunu vurguladı. Hero ve Ülker'i küresel düzeydeki ekonomik sıkıntıların durdurmadığını ifade eden Ülker, "Yolumuza devam ettik ve Türkiye'ye çok değerli bir tesis daha kazandırdık" dedi.