BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Akşener 'yokum' dedi İYİ Parti anında cevap verdi...

İYİ Parti Genel Baykanı Meral Akşener'in "Aday olmayacağım, kararım kesin" açıklamasından dakikalar sonra İYİ Parti Başkanlık Divanı "oy birliğiyle" Akşener'i aday gösterme kararı aldı. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ''Akşener'i ikna edeceğiz başka adayımız yok'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

İYİ Parti'de Meral Akşener karmaşası sürüyor. Olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de Akşener, "Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir" dedikten dakikalar sonra İYİ Parti'den tam tersi bir açıklama geldi. Önce Başkanlık Divanı karar aldı sonra Parti Sözcüsü "Akşener tek adayımız, ikna edeceğiz" dedi. İYİ Parti 12 Ağustos'ta kongre yapacak.

Kapısının önünde nöbet tutan partililerden dün 72 saat müsaade isteyen İYİ Parti lideri Akşener, o süre dolmadan Twitter hesabı üzerinden "Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir" çıklaması yaptı.

Meral Akşener'in o paylaşımından yaklaşık 15 dakika sonra Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray'dan çarpıcı bir paylaşım geldi. Çıray, "İYİ Parti Başkanlık Divanı mutat toplantısını yaptı ve Büyük Kurultay'ın 12 Ağustos tarihinde yapılması kararı üzerine çalışmaları gözden geçirdi. Başkanlık Divanı bir kez daha, milletin talebi olan Sayın Meral Akşener'i aday gösterme kararını oybirliği ile teyit etti" dedi.

ÇIRAY: İKNA EDECEĞİZ... Parti Sözcüsü Çıray, Akşener'i adaylık konusunda ikna edip edemeyecekleri sorusuna "Akşener'i ikna edeceğiz başka adayımız yok'' açıklamasında bulundu.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILIYOR... Akşener'in "Kurultayda aday olmama kararım kesindir. Partimiz yoluna yeni yönetimle devam etmeli" sözleri üzerine, İYİ Parti milletvekili ve genel merkez yöneticileri, İYİ Parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. Görüşme sürüyor.

Meral Akşener kararını açıkladı yeniden aday olacak mı?