BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener Bahçeli'nin Erdoğan'a taktığı lakabı açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'sini eleştirdi. Bahçeli'nin KHK açıklamasını "Bahçeli, herkesi FETÖ'cü yapmış" diye yorumlayan Akşener, "Bahçeli, lakap takmaları sever. '17- 25 Recep Tayyip Erdoğan' diye lakap takmıştı" dedi.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Aksaray'da konuştu. Hükümetin dış politikasını eleştiren Meral Akşener, dış politikanın şahsi dostluklarla yürüyemeyeceğini ifade etti.

Akşener, "İnsanlara silah kullanmayı serbest bırakırsanız, insanların silah almasını kolaylaştırırsanız, sosyal medyada kimin nasıl öldürüleceği, kime nasıl kurşun sıkılacağına dair beyanlar oluyorsa, bu KHK'nın maddesi aynı zamanda insanların birbirini katletmesine neden olacaktır. Bu milletin aziz evlatlarını ürkütmek, korkutmak istiyorsunuz. Korkmuyorum kardeşim. Korkmuyoruz kardeşim" diye konuştu.

BAHÇELİ LAKAP TAKMAYI SEVER: Bahçeli'nin lakap takmayı sevdiğini belirterek, "Erdoğan'a '17- 25 Recep Tayyip Erdoğan' diye lakap takmıştı. Şiddetli tepki gösterdiği kişilerle daha sonra derin dostlukları olduğu belli. Bunu da kamuoyuna bırakıyorum." dedi.

NEDEN MECLİS'TEN GEÇİRMİYORLAR

Son çıkan 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle ilgili de açıklamalarda bulunan Meral Akşener, "Bir açık ara bu iktidarın, açık ara büyük bir milletvekili gücü var mecliste. Dışarıdan destekleyenler de var. Bu KHK'ları bu şekilde Cumhurbaşkanı imzasıyla çıkarmak yerine, zaten Meclisten geçebilecek imkanı varken neden meclisten geçirmiyorlar birinci soru.

Anayasa mahkemesi kanun hükmünde olağan üstü hal döneminde KHK'lar ile ilgili ben bir şey yapamam diye bir karar verdi. Ama meclisten geçen KHK'lar kanunlaştığı için Anayasa Mahkemesi iptal edebilir. Bu nedenle birinci yöntem KHK'yı Cumhurbaşkanı eliyle çıkartılmasıdır. Meclisten kaçırılması ve Anayasa Mahkemesi'nin gözetiminden kaçırılması demek bu KHK'ların Anayasaya aykırı olması demektir. Anayasaya karşı suç işlenmektedir." diye konuştu.

BAHÇELİ HERKESİ FETÖ'CÜ YAPMIŞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il teşkilatı binasının açılışının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) karşı olan herkesi 'FETÖ üyesi' ilan ettiğini savunan Akşener, şunları söyledi:

"Bahçeli'nin tweet'lerinden gördüğümüz kadarıyla herkesi FETÖ'cü yapmış, KHK'lara karşı çıkan herkese. Bahçeli, ciddi bir kişi olduğunu insanlara düşündürtür. Ciddiyetin en önemli özelliği, surat asıklığı değildir. Kimmiş bu FETÖ'cüler; elindeki tüm bilgiyi, belgeyi, savcılıklara vermelidir. İktidara eklendiği kişi konumunda olduğu için bu konuda zorluk çekeceğini düşünmüyorum. İktidar partisi, bu kararnameyi benim gördüğüm kadarıyla iktidar partinin mensupları Sayın Bahçeli kadar savunmadılar.