BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaraylı esnaftan yol protestosu

Aksaray'da tek yön trafik uygulaması ve park sistemini beğenmeyen esnaf, imza kampanyası başlatarak uygulamayı protesto etti.

Abone ol

Uygulamaya tepkilerini basın açıklaması yaparak gösteren 80 esnaf adına eczacı Vefa Kırlı hazırlanan bildiriyi okudu.

Valilik, Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nden, caddedeki trafik yönleri uygulamasını yeniden gözden geçirmelerini isteyen Vefa Kırlı, trafiğin tek yöne düşürülmesinin cadde esnafını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Cadde trafiğinin acilen çift yön olarak yeniden düzenlenmesi gerekliliğine dikkat çeken Kırlı, şöyle devam etti: "Bunun yanı sıra 3 Mayıs tarihinden itibaren cadde üzerindeki park uygulaması da tek tarafa düşürülmüştür. Bu nedenle esnafların mal indirip, teslim etmeleri bile olanaksızlaşmış ve ticari hayat durma noktasına gelmiştir."

Esnaflar olarak caddedeki kavga, gürültü ve benzeri olumsuzluklardan bıktıklarını dile getiren Kırlı, "Bizler huzur içinde işlerimiz yapmak ve rızkımızı kazanmak istiyoruz." diye konuştu. Yaşanan ekonomik krizin esnafın işini olumsuz etkilediğini ve esnafın ayakta durmakta zorlandığını anlatan Vefa Kırlı, kimi esnafın dükkân kirasını bile 3 - 4 yıldır veremediğini, bu süreç içerisinde esnafa bir de trafik uygulaması ile yüklenmenin doğru olmadığını aktardı.

Trafikteki uygulamanın doğru ve adaletli olmadığını söyleyen Kırlı, "Büyüklerimizden bu uygulamayı düzeltmesini istiyoruz." dedi.

Esnaflar adına çözüm önerilerini de sıralayan Vefa Kırlı, şunları kaydetti: "Trafiğin iki yönlü olması, duraklama haricinde her iki yöne de park yasağı getirilmesi hem düzen hem de adaleti sağlayacaktır. Yapılan değişiklikler şehirde yaşayan insanların rahatı için planlanmalıdır. Ancak son yıllarda yapılan değişiklikler, bizlerde, üvey evlat muamelesi gördüğümüz kanaatini oluşturmaktadır. Bir dükkânın önünde beş dakika bile durakla izni olmazsa, esnaf dükkânı kapatmak durumunda kalır. Ekmek paramızı kazanmak için sesimize kulak verilmesini istiyoruz."