BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray'da bankamatikli taksi durağı

Hem taksiye binmek zorundasınız hem de para çekmeniz gerek. Ne mi yapacaksınız? Aksaray bu sorunu çözdü!

Abone ol

Yaşar SARIKAYA
AKSARAY

Aksaray'da "bankamatikli taksi durağı" modeli uygulanacak.

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, şehirde faaliyet gösteren taksi duraklarının daha modern olması ve aynı zamanda vatandaşların Bankamatik hizmetlerinden faydalanması için Aksaray’da Bankamatik taksi durağı uygulamasına geçileceğini belirttiler.

Yetkililer, bir banka ile yapılan protokol gereği Valilik yanındaki Meydan Taksi durağının Bankamatik taksi durağına dönüştürüleceğini ve uygulamanın Aksaray’da ilk kez bu durakta başlatılacağını ifade ettiler.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Bankamatik taksi durağı uygulamasının da Aksaray’da bir ilk olacağını belirterek şunları söyledi “Şehrimiz her geçen gün gelişiyor ve modern bir şehir olma yolunda önemli adımlar atıyor. Bizde modern çağın gereklerini şehrimizde yerine getiriyoruz. Ülkemizde sadece Büyükşehirlerde uygulanan Bankamatikli taksi durağı modelini Aksaray’ımıza da getiriyoruz. İlk uygulamayı da Valilik yanında Meydan taksi durağında yapacağız. Zamanla diğer duraklarımızı da imkânlar ölçüsünde bu şekilde yenilemeyi düşünüyoruz.”dedi

Kent kültürünün yerli ve yabancı turistlere aktarılmasında taksi sürücülerinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Nevzat Palta “ Bizim amacımız hem ilimizde yaşayan insanlara hem de ilimize gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet verebilmektir. Modern taksi duraklarında bulanan bankamatik sayesinde insanlarımıza büyük bir kolaylık sağlamış olacağız” dedi .