BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  DÜNYA

AKSARAY’DA AKİL İNSANLARA PROTESTO

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Aksaray’da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine çözüm sürecini anlattı. Bu sırada dışar...

Abone ol

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Aksaray’da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine çözüm sürecini anlattı. Bu sırada dışarıda toplanan bir grup vatandaş protesto gösterisi yaptı.
Aksaray’da şehrin tüm aktif STK’ları heyeti dinlemek için Ağaçlı Tesislerine geldi. Salonda toplantı sürerken, dışarıda bir grup vatandaş Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto etti. Tesis önünde toplanan grup, “Burası Aksaray, İmralı değil” şeklinde slogan attı. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan grup, zaman zaman güvenlik önlemi alan polisle karşı karşıya geldi. Polis, içeri girmeye çalışan protestocu grubu ikna etmeye çalıştı. Protestocu grup ise polis ve jandarmaya karşı koyanların içeri atıldığını iddia ederek karşılaştıkları manzarayı eleştirdi.
Grup adına konuşan ve şehit yakını olduğunu söyleyen bir vatandaş, Türk milletinin çok ağır bir süreçten geçtiğini savundu. Bir tuzağın söz konusu olduğunu söyleyen şehit yakını, anlatımlarının yetersiz kaldığını söylediği akil insanların büyük vebal atında olduğunu, bu vebalin ömür boyu heyetin yanında olacağını iddia etti.
(İHA)