BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.424,32
HABER /  POLİTİKA

AKPnin Şahini muhalefeti zıplattı

Muhalefet Toptan için tamam dedi ancak açıklanan isim resmen zıplattı! Muhalefet boş durmadı kendi adaylarını çıkardı.

Abone ol

AKP’nin eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i Meclis Başkanlığı için aday göstermesi muhalefeti memnun etmedi. CHP, Şahin'in tarafsız olamayacağını iddi ederken MHP'li Vural sert çıktı. İşte muhalafetin Şahin tepkisi;

AKP’nin adayını uzlaşmadan belirlediğini söyleyen CHP Mustafa Özyürek, şöyle konuştu: “Milli görüş geleneğinden gelen bir arkadaş, çekirdek kadrodan bir isim. Meclis Başkanlığı, AKP Grup Başkanlığı gibi bir makam değildir. Bütün milletvekillerini temsil edecek bir kimse Meclis Başkanı’dır. Bu makama gelecek kimsenin muhalefet partileri ile uzlaşma içinde belirlenmesi gerekir. Geçen dönem böyle bir uzlaşma aranmıştı. Böyle bir uzlaşma içinde destek olmuştuk, neden uzlaşma arayışı olmadı? Sayın Başbakan artık gittikçe daha çok diktatöryel bir temalüye kayıyor. Her konuda ‘Dediğim dedik’, ‘Kimse ile istişare etmem’ dayatması içindedir.”

VURAL YİNE ERDOĞAN'I VURDU

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Meclis Başkanı'nın yasamayı yürütmeden korumakla yükümlü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kişilerle ilgili değerlendirme yapmak istemiyoruz. Eğer partilerarası diyalog olsaydı, muhtemelen bu zemin içinde MHP olarak görüşümüzü söylerdik. Bizim aradığımız saygın bir TBMM başkanıdır; yasamayı yürütme etkinliğini koruyacak, partiler arası diyalog kurabilecek bir şahsiyettir. Biz ilkeler peşindeyiz. Böyle bir ortamdan sonra seçilecek şahsiyet, nasıl olacak da yürütmenin başındaki Başbakan’a karşı yasamayı koruyabilecek?”

CHP VE MHP'NİN ADAYLARI
KİM? AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Meclis Başkanlığı seçimi için ilk tur oylaması bugün yapılacak. AK Parti, başvuru süresinin son gününde eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i aday gösterdi.

Köksal Toptan dışında bir aday belirlemesi üzerine muhalefet partileri de kendi adaylarını belirledi.

CHP 'nin adayı İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu. MHP'de Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'nın adaylık dilekçesi, partili milletvekilleri tarafından iletildi. DTP'nin adayı ise Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan oldu.