BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AKPden tecavüze sert önlemler

Aile içi şiddete ve çocuk tecavüzlerine karşı AK Parti'li 2 kadın milletvekili, ABD'de uygulanan sert önlemleri önerdi...

Abone ol

AK Partili iki milletvekili cinsel suçlara müdahale için bir Eylem Planı hazırladı... Kadın ve çocuklara karşı şiddetin önlenmesi ile cinsel suçlarla mücadele için hazırlanan planda tartışma yaratacak öneriler yer aldı.

AK Partili kadın milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan'ın önerisine göre, çocuklara tecavüz eden kişi, mağdurun olduğu kentte yaşayamayacak. Yaşamasına izin verilirse deşifre edilecek.

Yaşamasına izin verilirse, ABD’de çok tartışma yaratan, “Bu evde çocuk tecavüzcüsü yaşıyor” duyurusu yapılacak.

Bu öneri, insan hakları ve uygulanabilirlik açısından inceleniyor.

CİNSEL SUÇLARIN YÜZDE 60'I TEKRARLANIYOR

Milletvekilleri de cinsel suçlardaki tekrarlanma oranlarının yüzde 60'a vardığını kaydederek bu sert önlemleri öne sürdüklerini kaydediyor. Araştırmaların gösterdiği oran aynı zamanda çok korkunç bir gerçeği de ortaya koyuyor. Yani tecavüz suçu işleyen bir sapık, aynı suçu birkaç kez daha işlemeye devam ediyor...

YAKLAŞMA YASAĞI ABD'DE UYGULANIYOR

Alev Dedeğil, “Yaklaşma yasağı ABD ve İngiltere’de uygulanıyor. Böyle bir durumda o mahalledeki ebeveynlerin kendi çocuklarını koruma imkanı var” dedi.

Bu yaptırımla ilgili bazı kaygıların dile getirildiğini belirten Dedegil, insan hakları açısından kendi aralarında tartışmaya devam ettiklerini vurguladı.

ENSES SUÇLARI AYRILACAK, BAĞIMSIZ BİR SUÇ OLACAK

Ayrıca, TCK’da “nitelikli hal” olarak düzenlenen ensest ilişki suçlarının bağımsız bir suç olması sağlanacak, ensestin tanımı yeniden yapılacak. AKP’li milletvekillerinin bir başka önerisi ise mağdur çocuklar için “Müdahale Merkezleri” oluşturulması.

İlk etapta Ankara pilot il olarak seçilecek. Suçun mağduru olan çocukların işlemleri burada yapılacak ve teşhir edilmeyecekler.