BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

AKP Amasya milletvekili adayları 2018 AK Parti listesi

TEKİRDAĞ AKP milletvekili aday listesinde birinci sırada kim var merak konusu. AK Parti milletvekili aday listelerine son şeklini Erdoğan ve Yıldırım verdi. AK Parti Tekirdağ milletvekili adaylarının isim listesi YSK'ya saat 17.00'da teslim edildi. Aday listesinin açıklanması bekleniyor.

Abone ol

Amasya AK Parti milletvekili adaylarının isim listesi bugün genel merkezdeki toplantıda son şeklini aldı. AK Parti'de milletvekili aday listeleri için hummalı bir çalışma vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıp AK Parti genel merkezinin 8. katına kapandılar ve Tekirdağ adayları ile birlikte tüm illerin vekil listelerine karar verdiler.

AK Parti'nin halen 316 kişilik milletvekili listesinden mevcut 200 ismin yeniden aday yapılacağı iddia ediliyor. Liste dışı kalan milletvekilleri ise belediye başkanlığı için aday olabilecek.

2018 SEÇİMLERİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI : Türkiye, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. YSK kararına göre, seçime AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR girecek. Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK'ya veriyorlar. Siyasi partiler, aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri 25 Mayıs'a kadar tamamlayacak. Milletvekili geçici aday listeleri, YSK'ce Resmi Gazete'de 26 Mayıs'ta yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete'ye 30 Mayıs'ta gönderilecek.


İSİM İSİM TAM LİSTE İÇİN TIKLAYIN

AK PARTİ LİSTESİNDE KİMLER VAR: AK Parti’nin aday adayı listelerinde milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gazeteci Ayşe Böhürler, eski bakan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar gibi isimler de bulunuyor. Erdoğan’ın son hafta içerisinde, bazı eski milletvekilleri ve onların çocuklarına adaylık başvurusu yapması için telefon açtığı öğrenildi.

ERDOĞAN TELEFONLA ARAYIP DAVET ETTİ: Son üç günden beri milletvekili liste çalışmalarına hız veren Erdoğan, milletvekili adayları konusunda ayrıntılı dosyalar hazırlattı. Erdoğan’ın dar bir kadroyla yaptığı çalışmada aday adayları dışında bazı önemli bulduğu isimleri bizzat arayarak siyasete davet ettiği öğrenildi. Adaylık için başvuru yapan yeni isimlerin profillerinin yeterince iyi olmadığı yorumu yapıldı.

ESKİ VEKİL VE ÇOCUKLARI: Erdoğan’ın adaylık başvurusu bulunmayan bazı özel isimleri aradığı, bunlar arasında eski milletvekillerinin de bulunduğu dile getiriliyor. Erdoğan’ın adaylık başvurusu yapmasını istediği isimler arasında 22’nci Dönem’den birden fazla isim olduğu belirtiliyor. Bazı eski milletvekillerinin çocuklarının da davet edildiği kaydedildi. Parti kurmayları, bu tercihlerin ‘geçmiş dönemden güvenilir, çizgisinde kırılma olmayan’ isimler nedeniyle yapıldığını dile getiriyorlar.

LİSTEDE İLGİNÇ İSİMLER VAR: Bunun yanı sıra AK Parti aday adayları arasında, mevcut milletvekilleri ve bakanlar dışında bazı ilginç isimlerin olduğu da öğrenildi.Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gazeteci-yazar Ayşe Böhürler, eski siyasetçi Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar gibi isimlerin de aday adaylığı başvurusu yaptığı biliniyor. AK Parti listelerinde genç ve kadınlara ilişkin dengenin de kurulacağı, özellikle partinin gençlik kollarından bazı isimlerin aday gösterileceği belirtiliyor.