BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  GÜNCEL

Akın İpek doğrudan cennete gidecek

İş adamı Akın İpek'in ahirette hesap vermeden cennete gideceğini söyleyen Fethullah Gülen'e İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Facebook'tan tepki göstedi.

Abone ol

Fethullah Gülen'in "Gülen'in bir gülüşüne servetimi bağışlarım" diyen iş adamı Akın İpek hakkında söyledikleri konuşulmaya devam ediyor.

Geçen haftaki sohbetinde söyledikleriyle tartışma konusu olan Gülen'e İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Facebook hesabından tepki gösterdi.

Fetullah Gülen'in, Akın İpek'in mizandan geçmeden cennete gideceğini ima ettiği videosu ile cemaate yakın şirketlere kayyum atanmasına tepki gösterdiği videosunu yayımlayan Uzunkaya, "İbret, hayret ve dehşetle izlemeli" yorumunda bulundu.

"SEN GEÇEBİLİRSİN LÜZUM YOK"

FETÖ terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama emri çıkarılan Fetullah Gülen'in geçen haftaki sohbeti olay olmuştu. Usulsüzlükler nedeniyle şirketlerine kayyum atanan Akın İpek'i konu eden Gülen, "Akın İpek, melek oğlu bir melektir. Şayet Türkiye'de, mizandan geçerken 'Sen geçebilirsin, lüzum yok seni sigaya çekmeye' denilebilecek, adeta kırmızı pasaportlu bin tane insan varsa, biri de odur" diyerek, İpek'in mizandan geçmeden cennete gideceğini öne sürmüştü.

MİZAN NE DEMEK?

“Terazi” manasında olan mizan, ahiret aleminde hesap verme olayından sonra herkesin amellerinin tartılacağı adalet ölçüsüdür. İnanışa göre, bu tartıda iyi davranışları, iyilikleri kötü davranışlarından daha ağır gelenler cennete girecek ve kurtuluşa ereceklerdir. Hafif gelenler ise cehenneme gidecek ve cezalandırılacaktırlar. Cehenneme gidenlerden Müslüman olanlar suç ve kötülüklerinin karşılığı olan cezayı çektikten sonra cehennemden çıkıp cennete girerler.