BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.476,47
HABER /  GÜNCEL

Akıllara zarar şebeke böyle çökertildi

Bursa’da bankadan itibaren takip ettikleri adamın, kullandığı arabanın lastiğini patlatarak çaldıkları 95 bin lira ile kayıplara karışan ulu...

Abone ol

Bursa’da bankadan itibaren takip ettikleri adamın, kullandığı arabanın lastiğini patlatarak çaldıkları 95 bin lira ile kayıplara karışan uluslararası şebeke üyeleri güvenlik kameralarına yakalandı.
Kolombiya ve Guatemala uyruklu şüphelilerin, müştekileri bankadan itibaren takibi, lastik patlatmaları ve parayı aldıktan sonra kullandıkları kiralık otomobilin flaşörlerini yakarak, hızla uzaklaşma çabaları kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya, İkinci Başkan Abdullah Öz ile birlikte kooperatife ait 95 bin lirayı çekmek için merkez Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki özel bir bankaya gitti. Para bozdurma bahanesiyle bankada bulunan uluslararası hırsızlık şebekesi üyesi Kaya’nın 95 bin lira çektiğini görünce hemen durumu dışarıda bekleyen arkadaşlarına bildirdi. Takibe alınan müştekilerin araç lastiğini patlatan şebeke üyeleri kiraladıkları otomobille peşinden takibe başladı. Başkan Kaya, bir süre sonra kamyonetin lastiğinin patladığını fark edince durdu. İki kooperatif yöneticisinin araçtan inmesini fırsat bilen hırsızlar, direksiyon yanındaki para dolu çantayı alarak kaçmaya başladı. Hemen bir otomobile binip gözden kaybolan hırsızların yakalanması için polis alarma geçti. Zanlıların hırsızlıkta kullandığı kiralık otomobil, Doğanbey Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulundu.
Polis zanlıları güvenlik kameralarından yola çıkarak yakaladı. Müştekilerin bankadan çıktıktan sonra araçlarına yönelmeleri ve kullandıkları aracın lastiğini patlatma anı kameralardan kaçmadı. Şehrin göbeğindeki soygunun ardından çantayı alan iki şüphelinin koşuşturma anları, bindikleri otomobilin dörtlülerini yakarak kaçmaları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Bu görüntülerden yararlanan Bursa polisinin İstanbul’daki iki ayrı eve yaptığı baskında yakaladığı Kolombiya ve Guatemala uyruklu 8 şüpheliden 3’ü sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sahte pasaportla ülke ülke gezen şebeke üyelerinin kiraladıkları otomobillerle banka önlerinde bekleyip yöntem geliştirdiği belirlendi. Çete üyelerinden birinin bankaya müşteri olarak girip yüklü miktarda para çekenleri dışarıda bekleyen arkadaşlarına bildirdikleri ve ardından aracın lastiğini patlatıp hırsızlığa soyunduğu ifade edildi.
(İHA)