BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

Akil İnsanlar'a herkes bir isim taktı

63 kişilik 'Akil İnsanlar Komisyonu'na öyle yakıştırmalar yakıştırmalar yapıldı ki...

Abone ol

Günlerce konuşuldu tartışıldı ve sonunda Bakanlık o listeyi açıkladı. İsimlerin açıklanmasıyla birlikte daha çok tartışılmaya başlanan ‘’Akil İnsanlar Komisyonuna’’ çeşitli sıfatlar da takıldı.

Gazeteport'ta yer alan habere göre 63 kişlik komisyon üyelerine, ‘’Akil Baronlar, Akgiller, Akordu Bozuklar, A-Kıl Adamlar’’ gibi yakıştırmalar yapıldı.

Muhalefetin eleştirdiği komisyona yapılan yakıştırmalardan bazıları şöyle:

Devlet BAHÇELİ( MHP Genel Başkanı): Akordu bozulmuş, kafası ve aklı kararmış bu 63 kişi PKK sözcülüğüne talip oldu. Artistler, dönekler, bölücüler, terörist stepneleri, yandaşlar, menfaat perestler, fikirsizler, vicdansızlar ve batı beslemeleri seferber edildi. Bunlar. 63 karanlık yüzdür. PKK Simyacılarıdır.

E. Ülker TARHAN (CHP Grup Başkanvekili): Bunlar plastik komisyoncuklar. Dolmabahçe’de meslek içi eğitime alınıp, ülkemizi bölmek için sahaya sürülen Hisseli Harikalar Kumpanyası. İçinde (Türk Bayrağının adı değişsin) diyen de var, (Gün gelecek sizi keseceğiz) diyen de.

Oktay VURAL (MHP Grup Başkanvekili): Akgiller tiyatrosu. , Osmanlı döneminde İngiliz işgalini millete hazmettirmek için kurulan Heyet-i Nasiha müsveddeleri.. Akgiller Komisyonu..

Ali UZUNIRMAK (MHP Aydın milletvekili): Bunlar akil değil, A-Kıl adamlar. Film çevirecekler. Senaryo yazıldı, oynayacak artist arıyorlardı, artistleri de buldular. Bu zevat, örtülü ödenekten veya açık proje desteklerinden devletin kurumlarıyla herhangi bir ekonomik ilişkiye girmiş midir?”

Faruk LOĞOĞLU (CHP Genel Başkan yardımcısı): Bu kişiler, doğrudan Başbakana bağlı olarak kendilerine verilen görevleri yapacak. Bunlar yan kuruluştur.