BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Akil İnsanlar şehit ailesini ziyaret etti

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti'nin bazı üyeleri, şehit ailesine ziyarette bulundu.

Abone ol

Heyet Başkanı Can Paker ile Sibel Eraslan, Ayhan Ogan ve Abdurrahman Kurt, 2008 yılında Muş'un Malazgirt ilçesinde şehit olan Mehmet Özbek'in Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki baba evine misafir oldu.

Şehit Özbek'in anne ve babasıyla görüşen heyet üyeleri, çözüm sürecini anlattı. Eraslan'ın, anne Kudret Özbek'e "'Şehitler, öldürülmeler, savaşlar bitsin' diyorlar, ne diyorsunuz?" diye sorması üzerine, Özbek, "İnşallah. Ciğerimiz bir kere yandı. Bir daha yanmasın. Bitsin" dedi.

Baba Hasan Özbek de "iyilikten yana" olduklarını vurgulayarak, "İnşallah iyi olur. Ölen geri gelmez. Bundan sonra olmasın. Hiç olmazsa ölmeyen ölmesin. Biz de isteriz" diye konuştu.

Ziyarette, şehit Özbek için dua edildi.

Daha sonra Atatürk Mahallesi'nde bir kahvehaneye giren heyet üyeleri, vatandaşlarla çay içip çözüm sürecini değerlendirdi.

Mahalle Muhtarı Salman Şahbaz, çözüm sürecinin hayırlı bir iş olduğunu belirterek, "Kardeş kardeşi öldürmesin" ifadesini kullandı. Emekli asker Ekrem Buğday ise barışı herkesin istediğini söyledi.

Cengiz Akaslan isimli genç de Türk olduğunu, Kürtçe'yi sevdiğini ifade ederek, "Herkes kardeştir. Kan dursun, analar ağlamasın" diye konuştu. Akaslan, kolundaki Kürtçe "Neden ben anne?" yazılı dövmeyi de heyet üyelerine gösterdi.