BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,88
ALTIN 2.386,53
HABER /  MEDYA

Akif Beki AK Partililere sert çıktı

Hürriyet yazarı Akif Beki, eski Adalet Bakanı Ergin'in 'paralel yapı'dan olduğu yönündeki iddialara isyan etti.

Abone ol

AK Parti'ye destekleyen yazılarıyla bilinen Hürriyet yazarı yazarı, bugünkü 'Paralel hezeyanlar' başlıklı yazısında AK Partililere tepki gösterdi. "Şu sıra çok rastladığım üç zırvalık var ki hangisi daha zırva karar veremedim" diyen Beki, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le ilgili iddiaya ateş püskürdü.

BEKİ'NİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ 3 İDDİA


Beki, 3 'zırva'yı şöyle sıraladı: 

- Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in kripto, yani gizli bir paralelci olduğu savı mı?  

- Taksim’de, Gezi eylemleri esnasında CNN International muhabirini gözaltına alan kişinin, ne yaptığını
   gayet iyi bilen paralelci bir polis olduğu tezi mi?

- Binlerce kişinin tehdit ve şantaj amaçlı dinlendiği haberlerinin baştan sona düzmece olduğu, paralel         çeteyle filan uzak ya da yakın bir alakasının bulunmadığı safsatası mı?

'ONU BİLE YAFTALAYAN İKTİDAR YANLILARI TÜREDİ'

Sadullah Ergin hakkında 'paralelci' iddialarının dolaştığını dile getiren Beki, "Sadullah Ergin, kuruluşundan itibaren elini taşın altına sokmuş, grup başkan vekili ve Adalet Bakanı olarak AK Parti iktidarının yükünü çekmiş isimlerden biri. Ona bile ‘paralelci’ yaftası yapıştıracak kadar ileri giden hükümet yanlıları türedi, hesap edin" sözleriyle tepki gösterdi.

'YARGIDAKİ 'PARALEL YAPI' SADULLAH ERGİN'İN ESERİ'

Beki şöyle devam etti: "Ne ara ‘dava’nın sahibi oldular da Sadullah Bey’i hesaba çekip sadakatini sorgulama konumuna geldiler, vallahi hayret. Yargıdaki paralel kadrolaşma Sadullah Bey’in eseriymiş, HSYK’nın olay bildirisinden haberi de onayı da varmış ama önceden bildiği halde Başbakan’dan saklamış vesaire...

İnsaf birader, ‘Bulduğun yerde üstüne yürü’ ruhsatını verenler de mi görmez paralelcilerle mücadelenin nasıl çığırından çıktığını!"