BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akfırat ve Çevresi Değer Kazanıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Atıksu tünellerinin yapılması, 3. köprü yolu ve onun çıkış bağlantıları, hızlı trenin buradan geçecek olması ve üniversiteler ile Akfırat ve çevresi çok önemli bir yer oluyor, değer kazanıyor” dedi.

Abone ol

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Atıksu tünellerinin yapılması, 3. köprü yolu ve onun çıkış bağlantıları, hızlı trenin buradan geçecek olması ve üniversiteler ile Akfırat ve çevresi çok önemli bir yer oluyor, değer kazanıyor” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akfırat Mahallesi’nde Halk Meclisi toplantısı düzenledi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Yazıcı, Akfırat’taki mevcut imar durumunu değiştirmeyeceklerini vurguladı. Başkan Yazıcı, “Orhanlı’nın, Tepeören’in, Akfırat’ın en önemli sorunu olan planlarınızı çözmeye çalıştık. Biz istiyoruz ki buradaki yerleşik düzeni bozmayalım. Akfırat'ın, Tepeören'in bir konsept düzeyinde, bir anlayış düzeninde olmasını sağladık.  İSKİ koruma havzasındaki bütün suları, bir tünelle havza dışına atmayı içeren bir proje ihale edildi. Şu an yer teslimi yapıldı. 8,5 km. tünel kazılacak. Kanalizasyon bu tünelle taşınacak ve bu bölgedeki evsel atıklar, İSKİ koruma havzası dışına atılacak. Akfırat ile Tepeören’de plan ve mülkiyet problemlerinin çözüme kavuşmasıyla başladığımız altyapı çalışmaları altyapı hamlesi şeklinde devam edecek.  Yapılacak İSKİ Tünellerine ek evsel atık su çalışmaları, Akfırat ve Tepeören’in gelişimini perçinleyecek. Atıksu tünellerinin yapılması, 3. köprü yolu ve onun çıkış bağlantıları, hızlı trenin buradan geçiyor olması ve üniversiteler ile Akfırat ve çevresi çok önemli bir yer oluyor, değer kazanıyor.” şeklinde konuştu.

Akfırat Piknik Alanında Düzenleme Yapılacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akfırat Piknik Alanı’nda düzenlemeler yapacaklarını da açıkladı. Bölgenin daha kullanışlı olması ve ticaretin artmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Akfırat Piknik Alanında her türlü hava koşuluna dayanıklı platformlar oluşturacağız. Birbirinden bağımsız onlarca alan oluşturarak piknik alanının daha verimli kulanılmasını sağlayacağız. Ortak kullanım alanları oluşturarak vatandaşlarımıza nezih ve modern, eğlence ve dinlence alanı oluşturacağız.” açıklamasında bulundu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantıda vatandaşların sorularını da yanıtladı. Başkan Yazıcı, Akfırat’taki halı sahayı yenileyeceğini, Akfırat Sosyal Tesisleri’nde spor alanı kuracağını ve havuzu yenileyeceklerini açıkladı.