BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan terör ağalarının isimlerini saydı

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Yalçın Akdoğan, 'terör ağaları' dediği PKK yöneticilerine ve BDP'ye yüklendi.

Abone ol

Yalçın Akdoğan, gençlerin ölümlerinden Fehman Hüseyin, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sofi Nurettin ve Cemil Bayık’ın birinci dereceden sorumlu olduğunu yazdı.

Terör saldırıları yine gündemin ilk sırasında. Geçimli Karakolu'na düzenlenen saldırı sonrası yurdun dört bir yanına şehit cenazeleri gitti. Peki terör ne zaman sona erecek? 30 yıla yaklaşan yakıcı soruna çözümü kim engelliyor?

Bu soruya Başbakan Erdoğan'ın sağ kolu olarak nitelenen danışmanı AK Parti Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki PKK ve BDP'yi işaret ederek cevap veriyor.

KARA CAHİL VİCDANSIZLAR TAKIMI

Hedefine koyduğu PKK yöneticilerinie "terör baronları" diyen Akdoğan, yazısına şöyle devam ediyor:

"Açık konuşalım... Bu gençlerin vebali doğrudan terör ağalarının ve terör baronlarının üzerinedir. Gençlerin ölümü üzerinden hesap yapan, gençlerin hayatı üzerine taktikler geliştiren terör elebaşları, bile bile örgüt üyelerini uçuruma sürüklemekte ve intihar eylemi tarzındaki saldırılarla gençlerin ölümünün doğuracağı siyasi etkiye yatırım yapmaktadır.

Bu ölümlerin birinci derece vebali Fehman Hüseyin’in, Karayılan’ın, Kalkan’ın, Karasu’nun, Nurettin’in, Bayık’ın üzerinedir. Devrimci Halk Savaşı safsatasıyla başlatılan süreçte lokomotifin yol yürüyebilmesi için gençler ateşe atılmaktadır. Terör örgütünün uzantısı medya ve siyasiler de buna çanak tuttukları, bu gidişe dur demek yerine benzin döktükleri için vebale ortaktırlar.

13-15 yaşında gençleri ölüm makinesine çeviren bu zihniyet, anlattıkları ulvi masalların altında büyük bir menfaat şebekesini ve taşeronluk çetesini gizlemektedir.

Dağda ortalama 5-6 yıl yaşam sürebilen gençler ya intihar eylemleriyle uçuruma sürüklenmekte, ya alçakça infaz edilmekte ya da baskı ve şiddet ortamında yaşama tutunmaya çalışmaktadır. Dağda yitip giden hayatların sorumlusu öncelikle bu kara cahil vicdansızlar takımıdır."

CESARETİNİZ VAR MI?

Akdoğan ardından BDP'yi hedef tahtasına oturttu. "ölümler yaşanmasın" diye mitingler yapan BDP lideri Demirtaş'a tepki gösteren Akdoğan, şu soruları yöneltiyor: 

"Demirtaş’ın temel sorunu, mesaj vermesi gereken yere mesaj veremeyip, yanlış yere mesaj verme kolaycılığına düşmesidir. ‘Ölüm yaşanmasın’ mesajı öncelikle ölüme sebep olan terör örgütüne verilmeli, buranın barış iradesi sorgulanmalıdır.

Siz PKK’ya karşı ne zaman, nasıl bir mesaj verdiniz de bir netice aldınız? Sizin PKK’ya ‘eylem yapma, kan akıtma, silahı bırak’ deme cesaretiniz var mı? Devlete çok kolay hakaret ediyor, ağzınıza geleni söyleyebiliyorsunuz, çıkıp da Kalkan’ın aşağılamalarına, Öcalan’ın hakaretlerine, Fehman’ın çılgınlıklarına karşı tek bir cümle eleştiri getirebiliyor musunuz?"