BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan Öcalan'ın nasıl tahrik ettiğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm süreci ve Kobani krizine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani eylemlerini 'Öcalan tahrik etti' dediği için kendisine ateş püsküren HDP'lilere yanıt verdi. 

Akdoğan ayrıca "Ne silah geçişine izin veririz, ne PKK unsurlarının Türkiye'den Kobani'ye geçmesine izin veririz." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE NE ZAMAN UÇUŞA GEÇSE

Cumhuriyet tarihinde yapılmayan, milyarlarca dolarlık dev yatırımları yaptıklarını, arkasından Gezi olaylarının patlak verdiğini anlatan Akdoğan, Eylül 2013'te dev bir reform paketi açıkladıklarını, hemen arkasından 17 Aralık operasyonlarının geldiğini ifade etti. Akdoğan, "Türkiye ne zaman ayağa kalksa, doğrulsa, koşmaya başlasa, uçak 'take off' pozisyonuna geçse, birileri paçasından tutup, aşağı çekmeye çalışıyor" dedi.

Akdoğan, partisinin Gölbaşı İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Akdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

ÖCALAN KENDİ KENDİNE Mİ KONUŞUYOR?

-'Öcalan tahrik etti' demişim bir televizyon programında, çok bozulmuşlar. Peki kim tahrik etti? HDP olarak siz açıklama yapmadınız mı? Milleti sokağa davet etmediniz mi? Her şey çok iyi giderken, kardeşi bayramda adaya gidip, çıkıp ondan sonra açıklama yapmadı mı, 'Çözüm süreci diye bir süreç yok, direnişe çağırıyor Apo' diye? Ondan sonra bu olaylar patlak vermedi mi? Biz bunları konuşmayacak mıyız? HDP'lilere soruyorum, Öcalan etkisiz eleman mı? Öcalan'ın yaptığı konuşmalar, dışarıda verdiği mesajların hiçbir yansıması olmuyor mu? Kendi kendine mi konuşuyor? Eğer bir etkisi varsa, o etki böyle bir sonuç doğurmuştur. Biz de bunu eleştirme hakkına sahibiz.

HÜKÜMET ÇARK ETTİ Mİ?

-Bizim söylediğimiz şudur: PKK'ya biz koridor falan açmayız. PKK terör örgütüdür. Ne silah geçişine izin veririz, ne PKK unsurlarının Türkiye'den Kobani'ye geçmesine izin veririz. Bugün de aynı yerde duruyoruz. Cahillerin akılları gözlerine inmiştir, sadece gördükleriyle hükmederler. Bunlar da sadece gördüklerine bakıyorlar anlamaya çalışmıyorlar. Bir başlık görüyorlar, konuşuyorlar. Onun içinde ne var, haberde ne var, ona bakmıyorlar. 'Ama' diye cümle devam ediyor. 'Peşmerge başka bir statüye sahiptir. Peşmerge Irak ordusunun bir parçasıdır, legal bir unsurdur. Bununla görüşmelerimiz devam ediyor' dedim ben açıklamada. Şimdi cümlenin bir kısmını alıyorlar, diğer kısmını almıyorlar, ondan sonra 'Hükümet çark etti'... Hükümet çark etmedi. Başından beri aynı şeyi söylüyor. Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylüyor.

'U' DÖNÜŞÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

-Tabii, birtakım mazeretler ürettiler. Baktılar ki ortalığı yakıp, yıktılar, bir sürü insan hayatını kaybetti, 'Çıkmaz sokağa girdik ve orada tosladık. Buradan nasıl geri döneceğiz? Toplumsal çok ciddi bir tepki var'... İşte Cumhurbaşkanlığı sürecinde bir sempati oluşturdular, yüzde 10 oy aldılar, onu da kaybettiler. Buradan çıkmak için bir yol arıyorlardı, Öcalan bunlara bir mektup gönderdi, ortalıkta debelenenlere bir ip atar gibi, oradan şimdi 'U' dönüşü yapmaya çalışıyorlar, ortaya mazeretler atıyorlar. Neymiş efendim, 'Cumhurbaşkanı PKK ile IŞİD aynıdır' demiş, bu bölgede duygusal kırılma meydana getirmiş. Hiçbir mazeret, hiçbir gerekçe, bu vandalizmin, bu barbarlığın, bu kadar insanın hayatına son vermenin mazereti olamaz. Bunlar boş laflar, şunu dedi, bunu dedi. Eskiden beri aynı bunları yapıyorlar. Ne zaman sıkışsalar, bir barbarlık yapsalar, 'Falanca siyasetçi şu cümleyi kurdu'... Siz de kurun. Birisi bir cümle kurdu diye... Siz de siyasetçi değil misiniz?

PKK KANARYA SEVENLER DERNEĞİ Mİ?

Karşılık verin. Niye gidip ortalığı yakıp yıkıyorsunuz? Niye insanlara zulmediyorsunuz? PKK ile IŞİD bunların ikisi de terör örgütü değil mi? Eğer böyle bir terör örgütü yoksa, elinde silah olan, dağda dolaşan insanlar yoksa, karakola ateş etmiyorlarsa, yol kesmiyorlarsa, biz niye bu çözüm sürecini başlattık? Ortada bir terör örgütü var da buna son vermek için bu süreç diye bir şey var ortada. Yani PKK, Kanarya Sevenler Derneği mi? Bu süreç, PKK'yı meşrulaştırma süreci değil. Bu bir terör örgütüdür ve sürecin bir amacı da bu örgütün silah bırakmasını temin etmektir.

buldan.20141024090941.jpg