BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.387,80
HABER /  GÜNCEL

Akbank 'caz'a ev sahipliği yapıyor

Akbank 15'inci Caz Festivali, bu yıl da dünyaca ünlü birçok müzisyeni ağırlıyor. Caz müziğinin devleri Patricia Barber, Dave Holland Quintet, Tord Gustavsen Trio...

Abone ol

5-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul'a 15.nci kez caz mevsimini taşıyacak olan Akbank Caz Festivalinde, caz tutkunlarını yine dopdolu bir program bekliyor. Caz müziğinin devleri Patricia Barber, Dave Holland Quintet, Tord Gustavsen Trio, Abdullah İbrahim, Spanish Harlem Orkestra gibi dünyanın en önemli müzisyenlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanan festival, ünlü caz grupları ve müzisyenlerini birbiri ardına izlemek isteyen caz tutkunları için bulunmaz hrsat yaratıyor.
Konserler, Akbank Sanat Merkezi'nde düzenlenecek söyleşi, seminer ve "workshop"larla desteklenecek.

Organizasyonunu, Pozitifin gerçekleştirdiği Akbank 15'inci Caz Festivali'nin bu yıl ağır topları Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda olacak. Abdullah İbrahim, Dave Holland, Henry Threadgill...
Festival, Babylon'daki konserlerle devam edecek. Chicago Underground Quartet, Flanger, İlhan Erşahin, Tuna Ötenel, Şenol Küçükyıldırım & Aydın Esen, Clarinets, Rigmor Gustafsson & The Swedish Jazz Trio, Free Key Trio, The Happy Dog Project, Petrov, Khalife, Spassov, Hadzimanov Quartet, Henry Grimes, Marilyn Crispell, Andrew Cyrille, Troublemakers Live, Soweto Kinch seyircinin karşısında olacak.

Festival süresince Akbank

Sanat Merkezi, Türk cazının yeni isimlerini ağırlarken, merkezde atölyelerin yanı sıra her akşam 18.00-19.00 arası 4'üncü kattaki kafede akşamüstü caz saati düzenlenecek.