BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,35
HABER /  GÜNCEL

Akay kavşağı tartışması sürüyor

Gökçek, Akay kavşağının kapatılmasıyla ilgili Çankaya Belediyesi'ni suçluyor. Tanık'a göre asıl suçlu Gökçek!

Abone ol

Ankara Çankaya'da bulunan Akay kavşağıyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamasına cevap veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kavşakla ilgili planların iptal edilmesinin yargı kararı olduğunu söyledi.

Belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Akay kavşağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tanık, Akay kavşağıyla ilgili planların iptal edilmesinin yargı kararı olduğunu ifade ederek Çankaya Belediyesi'nin bu kararla bir ilgisi olmadığını söyledi. Tanık, mahkemenin verdiği kararın kavşağın kapatılması değil, o kavşak için yapılan planın iptal edilmesi yönünde olduğunu ifade etti.

Yargının kavşağın yıkılarak eski durumuna geri döndürülmesini öngördüğünü dile getiren Tanık, "O yapılana kadar da belediyeye 'burada çözüm üremezsin' dememektedir." diye konuştu. Tanık, büyükşehir yönetiminin kavşağı bariyerler koyarak kapatmayı planladığını, alternatif ulaşım düzenlemesini ortaya koyamayarak Ankaralıların mağdur olmasına izin verdiğini ileri sürdü.

Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi'ne kaynak aktarımı halinde Akay kavşağıyla ilgili çözüm önerilerini ortaya koymaya hazır olduklarını, bu konuda gerekli şehircilik birikimine ve kadrolarına sahip olduklarını sözlerine ekledi.