BIST 10.644
DOLAR 32,13
EURO 34,97
ALTIN 2.503,54
HABER /  GÜNCEL

Akarcalı çalışanı işten mi atacak?

AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, "Şimdiden pasaportlarını hazırlasınlar, hatta gitsinler" dedi ama kimlere?

Abone ol

AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, HAK-İŞ'i ziyareti sırasında Çankaya Belediyesi işçilerinin zor durumda olduğunu iddia ederek, toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan hakları işçilere vermediği için en çok mahkum olan belediye olduğunu savundu.

Belediyede ''AK Parti gelince, Akarcalı gelince hepinizi işten çıkaracak'' diye propaganda yürütüldüğünü ileri süren Akarcalı, şöyle konuştu:

''Bizim, hiç kimsenin ekmeği ile oynama durumumuz yok, öyle bir hakkımız yok. İşini düzgün yapan, iyi çalışan bir insanın ekmeği ile oynamak yenilebilecek en büyük kul hakkıdır ama belediyede hırsızlık, namussuzluk, yolsuzluk yapmış kişiler bizim belediye başkanlığımızı beklemesinler. Hatta tavsiyem bir pasaport alıp, gidebilecekleri yere gitsinler. Türkiye'de de kalmasınlar.

Çankaya'daki yetersizlik, yolsuzluk, usulsüzlük, Cumhuriyet'e, Atatürk'e en büyük ihanetle gölgeleniyor. Bana göre, şu anda Çankaya Belediyesinin durumunu örtmek için 'Ama biz Atatürkçüyüz, ama biz Cumhuriyetçiyiz, ama biz laikiz' maskesinin altına sığınmak Atatürk'e, laikliğimize ve Cumhuriyetimize yapılmış en büyük ihanettir.''

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu da Çankaya'da belediyecilik anlayışında ''Rönesans''a ihtiyaç olduğunu savundu. Çankaya'da yıllardır aynı siyasi çizgide bir belediyecilik sürdürüldüğünü ifade eden Uslu, ''Çankaya'da, belediye başkanlığını garanti görme alışkanlığının getirdiği bir rehavet, durağanlık var. Çankaya'daki durgunluğu ve hizmet yetersizliğini bizzat yaşıyoruz'' diye konuştu.

Çankaya'da, siyasi partisi, meclis üyesi, işçisi ve memuruyla kavgalı bir belediyecilik yapıldığını ileri süren Uslu, Çankaya Belediyesi işçisinin ücret problemi olduğunu söyledi.

Uslu, Çankaya'nın Ankara'nın en geri kalmış semti olduğunu iddia ederek, ''Bütün ilçeler gecekondu problemini aşmışken, Çankaya'da hala gecekondu, varoş var'' dedi.