BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.493,27
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Akademik zam hasreti sona eriyor!

Başbakan Davutoğlu'nun akademisyenlere ilişkin yaptığı açıklamaları, Memurhaber'e değerlendiren ÖGESEN ve ÖGEDER Genel Başkanı Özkoçak, Niyazi Solak'a hükümetten beklentilerini içeren bir röportaj verdi.

Abone ol

/NİYAZİ SOLAK:

Başbakan Davutoğlu'nun akademisyenlere ilişkin yaptığı açıklamaları, Memurhaber'e değerlendiren ÖGESEN ve ÖGEDER Genel Başkanı Özkoçak,  hükümetten beklentilerini içeren bir röportaj verdi.

4 Eylül 2014 Perşembe günü bir televizyon programına konuk olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademisyenlere ilişkin açıklamaları, akademik personellerin yüreğine su serpti. Bizde Memurhaber olarak, bu açıklamaları duyar duymaz akademisyenlerin sesi olan Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) ve Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile röportaj yaptık. Akademisyenlere ilişkin yapılan açıklamaları yakından takip eden Özkoçak'ın, Memurhaber'e verdiği röportaj şöyle;

Başbakan  akademisyenlere ilişkin yaptığı açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

62. Hükümet'in temel hedeflerinden birisi yeni Türkiye ile beraber eğitimi en üst seviyeye çıkarmak olacaktır. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamalarda, akademisyenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve 14 yıldır süren akademik zam hasretinin sona ermesine değinilmiştir. Akademisyenler olarak akademik zammın bir an önce getirilmesini talep ediyoruz. Başbakan Davutoğlu dün katıldığı canlı yayında, "Bende bir akademisyenim ve akademisyenlerin sorununun çözülmesi gerektiğine inananlardanım. Bu yüzden akademisyenlerin özlük haklarının iyileştirileceğinin ve  getirileceğinin müjdesini veriyorum" açıklamalarını yaptı. Bu açıklama biz akademisyenlere verilen açık bir sözün kanıtıdır. Bir kez daha yüreklerimize su serpildi. Akademik zam, 62. Hükümetle birlikte gelecek. Temel hedefimiz daha iyi bir Türkiye ve eğitimin seviyesinin en üst düzeye çıkarmak. Ayrıca Başbakan Davutoğlu'nun, akademisyenlere; "Bana hocam deyin, Başbakan demeyin" dediğini de göz ardı etmemek gerekiyor.

62. Hükümetten beklentileriniz nelerdir?

Öğretim Elemanları Sendikası  ve Öğretim Elemanları Derneği olarak 14 yıldır uygulamaya konulmayan akademik zam hasretinin bir an önce sona ermesini talep ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanı  ile temaslarınız oldu mu?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağız. Sayın Nabi Avcı'da kaliteli bir eğitim için tüm sorunların ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını benimsemektedir.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya akademisyenlerin özlük hakkı ve akademik zamma nasıl bakıyor?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya'da akademisyenlerin özlük hakkı ve akademik zamma çok sıcak baktığını ifade ediyor. Gerekli adımların atılacağını belirtiyor.

Akademisyenlerin 50/D sorunu ne durumda?

Memurhaber'e vermiş olduğumuz  de belirttiğimiz gibi tüm mağduriyetler devam ediyor. 62 Hükümetten beklentilerimiz arasında; akademik zam, 50/D sorunu ve akademik askerlikte yer almaktadır.

'in akademisyenlere verdiği tam desteğe ne diyorsunuz?

Memurhaber'in farkı zaten bu. Sadece akademisyenlerin değil, tüm çalışanların ve vatandaşların sesi olan Memurhaber'e çok teşekkür ediyorum.